Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


Delay in scene don't work correctly in the new update


Minimens

Recommended Posts

The scene was always woking correctly in the older version for my garden watering system. After firmware update the delay timers aren't working correctly.

I have three sections for my garden and every 30 min it should go the the second section. Now runs just the first section (30 min) and the pomp stop's.

For each step I made a push message and I get all messages of all steps after the 30 min at the same time. So, the scene runs, but deny the delays by every step.

Of course it's possible to change the script (LUA), but it should runs like in the older versions.  

      

                                                           

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

@MinimensHello and welcome to the community.

 

Just to be sure, do you mean the latest beta relaease 5.141.59?

 

On hc3 and hc3l, I've seen the same issues. I've startet "Reconfigure Mesh Network". Look below. This seems to help in my case. I'm not sure, if the issue is solved permenantly.

 

 

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

The only way for me to get it working was a convert to lua and change delay to sleep.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

I think I've figured this out (or at least have solved a similar problem).

 

The delay created in the UI only applies to the actions within the delay block.  If you put three sets of delays in a row, they don't run in turn - they run together, delaying the actions within them from the same starting point.

 

Look at the lua code generated if you turn it into lua, and pay attention to the brackets.

 

Paul

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...