Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Ludzie, pomóżcie, bo brak mi już sił. Kupiłem głowicę za grubą kasę po to żeby mieć święty spokój z odkręcaniem i zakręcaniem kaloryfera, ale przy tej głowicy to w sumie za tym tęsknię.

1. Dodałem głowicę bez pastylki czytającej temperaturę

2. Skalibrowałem

3. Utworzyłem strefę, w której to podałem czujnik temperatury z Walli Controllera. Poustawiałem wszystkie temperatury w danych godzinach i.....

Nie działa. Zupełnie nie działa. Głowica grzeje sobie nie wiem w sumie do jakich godzin i w jakich porach dnia. Rano jak ma zagrzać z 20 stopni na 23 to grzeje 15 minut i zakreca kaloryfer, podczas gdy temperatura na czujniku Walli nie skoczy nawet o 0,2 stopnia.

Co mam ustawić w tej nieszczesnej głowicy żeby to działało chociaż jako tako...

Dzisiaj żona do mnie dzwoni, żebym temperature podniosł rano bo jest 19,5 stopnia a koloryfer zimny podczas gdy miał mieć juz osiągniete 23 stopnieo tej porze.

Nie no to jest dramat jakiś. 

Czy tagłowica w ogóle potrafi czytać temperaturę z czegokolwiek, czy tylko z samej siebie (gdzie ta temp jest 2,3,4 stopnie wyzasza niz otoczenie).

Prosze pomóżcie, może gdzieś jakaś opcję trzeba zaznaczyć czy coś żeby to działało. To jest jakiś szajs zwykły. Dlaczego nie moze byc tak, ze podlaczasz i dziala? Tylko czlowiek siedzi ktrys dzien i szuka rozwiazania dla sprzetu za ktory zaplacil 350 zł, a ten jest bezużyteczny