Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


The system recovered from an unexpected error - RAM overflow


Recommended Posts

I have two HC3s that periodically reboot after an unexpected error, and the most probable error is a RAM overflow. The RAM utilization is high, reaching up to 99%.
Support is unresponsive after 14 days and HC3 is therefore often unavailable.
Has anyone had a similar problem after the last FW upgrade?

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

My HC3 restarts when memory used > 58

It restarts ever 5-10 days

This was started with a previous update

Link to comment
Share on other sites

  • Topic Author
  • Thank you for information, but this HC3 is on 99% after a short while after start-up, it is therefore unusable

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • Z-WAVE devices, encrypted QAs. It worked well till some last updates.

    Link to comment
    Share on other sites

    Revert back to previous FW? What was your normal memory usage?

    Perhaps a faulty QA?

    Link to comment
    Share on other sites

    59 minutes ago, marbe said:

    Z-WAVE devices, encrypted QAs. It worked well till some last updates.


    Could you be a bit more specific? How many devices? 
     

    Have you tried to disable the quickapps (of possible within the quickapp) and turned them on, one-by-one? 

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • It's about 20 encrypted QA and 40 Z-Wave devices.
    It is possible that there is a bug somewhere in the QA. Unfortunately, it's hard to find.
    Can we take a more detailed look at memory usage? E.g. also the resource usage of each QA?
    In general, there is probably a lack of recommendations for developers, there is little to see into the system and it is difficult to detect the problem only by experiments.

    Link to comment
    Share on other sites

    That ain't so much in number. 

     

    Encrypted quickapps is more hard to see how they work. You could try to disable them, but it depends on how they are build if they actually shut down. But you could give it a try. 

     

    If they shut down, you can see how the system acts and start the quickapps one-by-one to see which one gives the trouble. 

     

    If they keep on running, the only way is to delete them and install them one by one. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Create New...