Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
gpaskudzki 0
Witam,
Mam zintegrowanego Satela Integrę 64 z Fibaro HC3. W Satelu mam skonfigurowanych kilka powiązanych ze sobą wejść i wyjść:
-> Wyjście:
-> Typ: 25: Przełącznik BI
-> Wyzwalanie: powiązanego wejścia
-> Wejście:
-> Typ linii: 8: Według wyjścia
-> Typ reakcji: 24h włamaniowa
Mam dwie strefy w Satelu, główną i Fibaro. Wspomniane We/Wy są w strefie głównej.
Wejścia i wyjścia widzę w Fibaro. I z poziomu Fibaro chcę powiązań Wyjście w scenie z alarmem. Jak alarm się uruchomi to ma uruchomić Przełącznik, który zacznie alarm w Satelu.
PROBLEM w tym, że jak uruchomię wejście to w Satelu usłyszę, że komendę odebrał. Potjawi się powiadomienie, że był alarm ale jest on przez chwilę. Innymi słowy manipulator i syrena nie wyją do wyłączenia alarmu.
Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Chcę żeby alarm w Satelu działał aż do momentu kiedy go sam rozbroję.
1 answer to this question
Recommended Posts