Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Aplikacja natywna ANDROID BETA - UWAGI

Question

Guest Fidziu
Posted

W tym wątku proszę zgłaszać uwagi do bety na androida.

• Answers 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Guest STRATON.PL
  • Inquirer
  • Posted
    Przepraszam za niedoprecyzowanie - chodzi mi o typ urządzenia sterującego (switcher, dimmer, termostat) dla którego uzyskujemy wartość "90.641708". Poprzez stronę www zapewne wspomniana wartość jest widoczna dla któregoś urządzenia.

Tak to jest ściemniacz, ta wartość występuje w pozycji LoadLevelStatus dla ściemniacza Nazwa:Regulator wentylatora Pokój:HAS Rodzaj:Dimmer Fibaro Plik:D_DimmableLight1.xml ID:13 alID:12

Myślisz że to może powodować problemy ?

Pozdrawiam

Paweł

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted
    Przepraszam za niedoprecyzowanie - chodzi mi o typ urządzenia sterującego (switcher, dimmer, termostat) dla którego uzyskujemy wartość "90.641708". Poprzez stronę www zapewne wspomniana wartość jest widoczna dla któregoś urządzenia.

Myślisz że to może powodować problemy ?

Pozdrawiam

Paweł

tak, gdyż urządzenia typu dimmer z którymi dotychczas mieliśmy styczność zwracały wartości całkowite. Postaram się w dniu dzisiejszym wystawić poprawioną wersję na serwer.

pozdrawiam,

Adam Mach

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted

zapraszam do pobrania i testowania najnowszej wersji dla systemu Android (1.0.4).

• 0
    Guest STRATON.PL
  • Inquirer
  • Posted

Witam

pobrałem na razie działa poprawnie będe jeszcze testował na drugim naszym systemie w mieszkaniu pokazowym

Pozdrawiam

Paweł

• 0
    Guest rpedrakowski
  • Inquirer
  • Posted

zdalny dostep dziala ?

bo nie wiem czy mam pobierac wogole ...

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted
    zdalny dostep dziala ?

o ile serwer proxy będzie działał prawidłowo, wszystko powinno działać prawidłowo.

• 0
    Guest KubaW
  • Inquirer
  • Posted

Czy są planowane widgety? Przydałoby się móc wrzucić na pulpit parę najczęściej wykorzystywanych scen lub urządzeń.

• 0
    Guest STRATON.PL
  • Inquirer
  • Posted
    zapraszam do pobrania i testowania najnowszej wersji dla systemu Android (1.0.4).

Witam no więc tak na jednym z telefonów pokazuje się komunikat: Błąd połączenia Wystąpił następujący błąd: Illegal character in authority at index 19;

Please login or register to see this link.

Błąd pojawia się po wybraniu aktualizuj dane

Oczywiście telefon HTD Desire HD łączymy się najpierw z siecią wifi a następnie podajemy w aplikacji natywnej adres ip centrali gdy klikniemy aktualizuj dane pokazuje sie powyższy komunikat po kliknięciu ok okienko znika i nie mamy dostępu do zasobów centrali

Pozdrawia

Paweł

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted

Witam,

proszę się upewnić, iż w polu z wartością IP nie występują "białe znaki" (tab, spacja) - w tym przypadku za wartością. W następnej wersji dokonamy dodatkowej walidacji pola.

pozdrawiam,

Adam Mach

• 0
    Guest Krzysztof
  • Inquirer
  • Posted

Już o tym pisałem:

Gdy ustawimy suwakiem jakieś urządzenie np. na 30%, a następnie klikniemy na jego ikonę, aby je wyłączyć to suwak zostanie na 30%.

Nie działają mi przyciski Pause i Lamelki przy roletach.

Pokazuje mi urządzenia nazwane 'Moduł urządzeń'

Czujnik ruchu ma ikonę drzwi (odwrotnie jak w Home Buddym, tam czujnik drzwi ma ikonę czujnika ruchu

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

• 0
    Guest KubaW
  • Inquirer
  • Posted

Nie powiększa podglądu kamery.

• 0
    Guest FibaroKK
  • Inquirer
  • Posted

Jak tam prace nad nowymi wersjami na androida ?

• 0
    Guest m.denysiewicz
  • Inquirer
  • Posted

W aplikacji pojawiają się klony działające modułów.

• 0
    Guest STRATON.PL
  • Inquirer
  • Posted

Witam

Czy aplikacja będzie obsługiwać HC2 ?

Na chwile obecną mam komunikat:

Błąd połączenia

Wystąpił następujący błąd:Unable to satisfy @org simpleframework.xml,Attribute(empty=, name=, required=true) on field "fwd1" private java.Jang.String pl.vicsoft.fibargroup, dataRoot.fwd1 for class pl.vicsoft.fibargroup.data.Root at line 2

Oczywiście taki błąd pojawia się w momencie kiedy pozostawię puste pola nazwa użytkownika oraz nie zaznaczę pola dostęp zdalny a w momencie kiedy wpiszę tam nazwę użytkownika oraz zaznaczę dostęp zdalny i wpisze hasło pojawia się komunikat:

Błąd połączenia Wystąpił następujący błąd: Inccorect username or password

Dla jasności na pewno poprawnie wpisuje hasło i login

Pozdrawiam

Paweł

• 0
    Guest JakubM
  • Inquirer
  • Posted

Panie Adamie na jakim etapie są prace związane z poprawką wersji 1.0.4? Pierwsza wersja aplikacji pojawiła się końcem października, mamy już połowę stycznia, a aplikacja nadal nie chodzi tak jak powinna.

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted

Witam,

do poniedziałku pojawi sie wersja wstępnie obsługująca hc1 oraz hc2.

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted

Zapraszam do pobrania najnowszej wersji.

• 0
    Guest JakubM
  • Inquirer
  • Posted

Panie Adamie, u mnie na tablecie niestety nie działa. Chciałem się połączyć z HC2 za pomocą tej aplikacji przez WIFI, nic mi się nie wyświetla. Przy włączeniu "aktualizuj dane" występuje błąd:

"Wystąpił następujący błąd: Unable to satisfy @org.simpleframework.xml.Attribute(empty=.name=,required=true) on field 'active' private int pl.vocsoft.fibargroup.data.scene.active for class pl.vicsoft.fibargroup.data.Scene at line 61"

Przy dostępie zdalnym natomiast nie wyświetlają się urządzenia.

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted

Witam, aktualna wersja nie jest dedykowana dla tabletów. Błąd z sekcją również został już poprawiony. W kwestii problemów z dostępem zdalnym - błąd spowodowany jest zbyt długim czasem oczekiwania na odpowiedź. W dniu dzisiejszym postaram się również to poprawić.

• 0
    Guest adam.mach
  • Inquirer
  • Posted
    Błąd z sekcją
    naturalnie mam na myśli scenę