Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

aplikacja beta android

Guest Anonymous

Question

Guest Anonymous
Posted

zapraszam do rozmowy na temat "betki na andka"

na FTP dostepna wersja 1.o9

błędy:

- menu głwne - nie wyswietla miejscowosci

- brak mozliwosci "zapamietania" hasła przy zdalnym dostępie

- brak wyswietlania horyzontalnego

- kamery widok ogolny - wyswietla mi klatki podgladu kamer ale sa o jakies poł cm na poł cm za male i wyswietlaja biale tło

- podglad szczegółowy kamery to samo co powyzej + brak obrazu (stop klatka ew. autorization request)

- przy powiększeniu obrazu kamery brak mozliwosci przesuwania obrazu

reszta bangla

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

a co u was??

• Answers 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Posted Images

Recommended Posts

• 0
Posted

@alexsos

Please login or register to see this code.

@deptula

Kwestia miesiecy[/code]

• 0
Guest GrZeCh
  • Inquirer
  • Posted

Ubolewam, ze od samego poczatku istnienia wirtualnych urzadzen traktowane sa one jako elementry drugiej kategorii jesli chodzi o dostep mobilny (czy to aplikacje czy mobilna wersja strony umieszczonej na HC2)

• 0
    Guest damian
  • Inquirer
  • Posted
    @alexsos

Please login or register to see this code.

Czyli jedynie lokalnie? Trzeba się logowac?

Zdalnie przez dom.fibaro.com też niby można, ale trzeba się logować dwukrotnie (najpierw dom.fibaro.com, a później panel administracyjny centrali) a to zniechęca do użytkowania, poza tym adminpanel nie jest wygodny. Zdalnie te mobilne fiuczery nie działają, przynajmniej u mnie.

@deptula

Kwestia miesiecy[/code]

Czyli w tym roku nie będzie... Z doświadczenia wszyscy wiemy, że jeśli Fibaro mówi "dni", to będą tygodnie. Jeśli mówi "tygodnie", to będą miesiące. Jeżeli powiedziano "kwestia miesięcy", to można liczyć że w przyszłym roku...

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Posted

Chciałbym tylko zauważyć że konkurencja nie śpi

www.orange.pl/kid,4002408058,id,4003221508,article.html

wydaje mi się że może poważnie zagrozić fibaro tym bardziej że ma wsparcie od Orange, działające aplikacje na telefony i tablety.

• 0
    Posted

Ja też cierpliwie czekam ,a męża szlak trafia bo niema zamiarów z tabletem biegać. Drogie Fibaro dbajcie o nas lepiej a nie omijajcie nas bokiem.

• 0
    Posted

adamz9,

Wyglada na to, ze ktos na bazie Micasa Verde chce zbudowac biznes z pomoca Orange. Ciekawy pomysl i rzeczywiscie moze zagrozic Fibaro jesli chodzi o aplikacje. Pracuje na z-wave wiec teoretycznie mozna pozbyc sie HC2 jak sie czlowiek wkurzy i przejsc na ten system zachowujac urzadzenia wykonawcze

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

• 0
    Guest damian
  • Inquirer
  • Posted

Do tego urządzenia dla PeraVerde (czyli system wdrażany przez Orange) już z marszu ma tańsze moduły. FGS221, FGS211, FGD, czy FGR kosztują około 260zł sztuka.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Posted

Może zagrozić i już zagraża sam właśnie zamówiłem ten zestaw przedłużyłem umowę z Orange więc jak by ktoś chciał odsprzedam moje HC2 więcej szczegółów na PRV. Nie mam już czasu czekać na działające aplikacje akurat mam telefon z androidem i Ipada Mini . A tak jak koledzy piszą moduły które mam do HC2 będą działać na tym systemie .

• 0
    Posted

Słyszałem jakiś czas temu wypowiedź Zygmunta Solorza i jasno wynikało że również interesuje się tym tematem z naciskiem na mobilność przez sieć LTE, dosłownie wypowiedział się że chce przebranżowić całą firmę na wszelkie usługi związane z dostępem przez sieć.

• 0
    Posted

Panowie,

Tak jak już wcześniej tłumaczyłem - Aplikacja na androida została w całości przebudowana od nowa, ponieważ zmieniła się architektura naszej centralki. Teraz wdrożyliśmy silnik 3, który jest dużo bardziej wydajny i przyszłościowy. Android to już kwestia tygodni.

• 0
    Posted

hej deptula, hej Fibaro:

masz racje co do przepychanek slownych - pewnie niepotrzebne - taki akt desperacji, nie masz racji co do dyskusji merytorycznej - takowa mnie nie interesuje, mija pół roku, kiedy słyszę obietnice o stabilnej wersji na Androida i mam wrażenie nierzetelności i .... partactwa.

System FIBARO = kot w worku. Poważnie się zastanowię nad tym rozwiązaniem Orange.

Rozwiązanie zaprezentowane przez FIBARO - bez komentarza - to tak jakbym zamiast pilota miał sobie zrobić długiego kilka z atrapą palca na końcu. Nawet śmieszne, ale tylko na początku.

alexsos

zapewne obaj macie na myśli dostęp po sieci przez http, ale zamiast merytorycznej dyskusji wdajecie się w przepychanki słowne...

Jak dla mnie najistotniejsze w temacie jest, kiedy pojawi się nowa stabilna wersja. Krystian napisał: "Wkrótce oddamy nowe stabilne wersje aplikacji na Androida." Rozumiem, iż ciężko sprecyzować dokładnie kiedy, ale przydała by się przynajmniej informacja, czy to kwestia dni, tygodni, miesięcy czy lat...

• 0
    Posted
    ... i mam wrażenie nierzetelności i .... partactwa.

System FIBARO = kot w worku.

hmm...

ja bym to nazwał opieszałością w pewnych działaniach, no i dział marketingu pracuje szybciej niż inżynierowie

/emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />

Poważnie się zastanowię nad tym rozwiązaniem Orange.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić wsparcia technicznego, dla tego produktu. Wyobrażasz sobie rozmowę z panienką z "blue line" na temat kontrolera z-wave? Dzwoniłeś kiedyś na błękitną w temacie jakiejś nietypowej usługi/konfiguracji (isdn, centrex)...? uwierz mi to dopiero jest partactwo...
    • 0
    Guest damian
  • Inquirer
  • Posted

Akurat jeśli chodzi o support pera, to myślę że nie orange, ale samo pera się tym zajmie.

• 0
    Guest Paweł Świerczyński
  • Inquirer
  • Posted

kwestia tygodni, miesięcy, lat....

• 0
    Posted

Dobra Panowie/Panie pożartowaliśmy sobie z tego że nie udaje się Nam dotrzymywać terminów (wiemy o tym i mimo iż pracujemy nieraz po zdecydowanie więcej niż 8h nie udaje się dotrzymać Nam terminu), jednak w przypadku aplikacji na androida nigdy nie został on podany oficjalnie. Aplikacja na androida istnieje mimo jej wad i zapewnia podstawową funkcjonalność w wersji beta.

Tak jak Krystian napisał nowa wersja na telefony oparta na androidzie zmierza ku końcowi, będzie to kompletnie napisana od nowa aplikacja wykorzystująca nasze api w wersji HC2 od 3.549 (na starszych aplikacja nie będzie działać prawidłowo)

• 0
    Guest damian
  • Inquirer
  • Posted

A.Socha, być może sobie pożartowaliście, mi tam wcale nie jest do śmiechu. Konkurencja Was wyprzedza, a jak już wyprzedzi to klienci zaczną "zmieniać operatora".

Niestety, odzyskanie klienta będzie już wtedy raczej niemożliwe - chyba, że stworzycie jakieś cudo, którego nikt inny nie będzie sprzedawał. Z tego co jednak widzę na chwilę obecną, to oferta wyżej wspominanej konkurencji jest znacznie bogatsza, a do tego w lepszych cenach.

• 0
    Posted

damian, wyprzedza czy wyprzedzi ?

Rozumiem że w ofercie konkurencji znalazł Pan to czego my nie oferujemy lub nie prezentujemy przystępnie dla Pana, kwestia wyboru systemu uzależniona jest od bardzo wielu czynników i zapotrzebowania danego klienta. Nasz system ciągle się rozwija dzięki wspaniałemu community które sygnalizuje w kierunku którym mają podążać nasze zmiany. Stawiamy na jakość a to wymaga czasu. Ale nawet Mercedes nie będzie pasował wszystkim, znajdzie się grupa osób co będzie wolała wybrać np BMW.

Swoje słowa odnośnie nowej wersji podtrzymuje i proszę nie odbiegać od tematu głównego bo robi się offtop

• 0
    Guest damian
  • Inquirer
  • Posted

A.Socha, wyprzedziła.

Żeby nie było że offtop, podam tylko przykład z tematu posta:

Please login or register to see this link.

[ Dodano: 2013-05-30, 10:03 ]

A.Socha, chcę żebyś wiedział że nie jestem przeciwnikiem Fibaro, wręcz przeciwnie. Jest mi tylko troszkę żal, że inni już mają coś co Wy również moglibyście dawno mieć. Wy jednak obiecujecie że będzie, ale jak zwykle (i tu cytuję Ciebie) "nie udaje się Wam dotrzymywać terminów".

• 0
    Posted

Deptula: miałem nieciekawe wrażenia z TPSA, zaczynając od rozwiązania jakiś prostych problemów po brak dostępu do sieci i argumentację w ogóle jak z "Misia". Ale to była TPSA - znany moloch, 'ośrodek zła'

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />. Nie spodziewałem się, że podobne wzorce pojawią się w firmie prywatnej, z fajnych pomysłem, kreatywnej - ze wsparciem z UE.

Po prostu sobie nie wyobrażałem - pewnie problem z moją ograniczoną wyobraźnią.

Dalej w tym wątku czytam o pracy powyżej 8 godzin i, przenosząc to na wymiar czysto zawodowy, wygląda to na ... niską jakość zarządzania bądź ... takie właśnie priorytety, które, w jakiś sposób, ignorują oczekiwania klientów i umożliwiają rzucanie słów na wiatr.

Gdzieś w środku czuję nie smak, bo kilka miesięcy temu zasugerowałem znajomemu Fibaro, którym wyposażył całe osiedle, które budował. Kumpel jest zadowolony - jego klienci są zadowoloni, a ja NIE JESTEM

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />. Może ja kupię elementów za kolejne 10 tys - zaczną się liczyć z moim zdaniem .... Guess what - raczej tego nie zrobię ...

Pozdrawiam wszystkich,

Alexsos

System FIBARO = kot w worku.

hmm...

ja bym to nazwał opieszałością w pewnych działaniach, no i dział marketingu pracuje szybciej niż inżynierowie

/emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />

Poważnie się zastanowię nad tym rozwiązaniem Orange.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić wsparcia technicznego, dla tego produktu. Wyobrażasz sobie rozmowę z panienką z "blue line" na temat kontrolera z-wave? Dzwoniłeś kiedyś na błękitną w temacie jakiejś nietypowej usługi/konfiguracji (isdn, centrex)...? uwierz mi to dopiero jest partactwo...
    • 0
    Posted

Aplikacja Fibaro zniknęła już chyba z Google Play - po wpisaniu "fibaro" wyszukuje się Zhouse.

Mam inny pomysł - czy aplikacja na androida nie mogła by być otwarta? Wśród użytkowników mamy zapewne programistów jak nie z zawodu to z zamiłowania i można było by stworzyć naprawdę dobry produkt. Centralka i jej firmware niech pozostanie w gestii Fibar Group.

Co Wy na to?

W chwili obecnej mam w kieszeni smartfona na androidzie chce pokazać potencjalnego klientowi, że zamknę drzwi i ... "Wymuś zamknięcie aplikacji" nic tylko spalić się ze wstydu.

PS. Na Ipad Lili sypie komunikatem " Centrala nie ma połączenia z internetem" i kolejna wpadka.