Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Nowa aplikacja BETA dla telefonów na Androida dla wersji 3.x

Question

Posted

Mam przyjemność oddać nową aplikacje do testów. Została ona napisana od nowa w oparciu o nowe api

Wymagania:

- telefon z androidem z wersją co najmniej 2.3.4

- HC2 z wersja oprogramowania co najmniej 3.550

Proszę pisać feedback w tym temacie a błędy na bugtrackera

najlepiej jak osiągnięto błąd, wersje androida i model telefonu; Pozwoli nam to lepiej lokalizować błędy i je naprawiać

//Nowa wersja 0.908

- rozwiązano problem z tabletami które nie wspierają 3G

- rozwiązano problem z telefonami gdzie otwarcie bądź zamknięcie klawiatury powodowało crash aplikacji

Please login or register to see this link.

//Nowa wersja 0.907

- rozwiązano problem z pushami

- rozwiązano problem z ustawianiem czasu w termostatach

- Dodano ACRA - Application Crash Report for Android - aplikacja do zgłaszania błędów na androida

- rozwiązano problem z otwieraniem wideofurtki

- dodano wskaźników zasięgu sieci

- Inne drobne poprawki w interfejsie

//Nowa wersja 0.905

- rozwiązano problem z lili dla innych języków niż polski i angielski

- rozwiązano problem z drag and drop w specyficznej sytuacji

- dodano gesty na stronie startowej dla urządzeń z całego domu (ikona pokoi)

- dodano możliwość otrzymywania pusha (od bety 3.551+)

- dodano możliwość otrzymywania pusha z powiadomieniem o dzwonku z wideo furtki (od bety 3.551+)

//Nowa wersja 0.904

- naprawiono problem z lokalnym połączeniem

- naprawiono problem z zdalnym połączeniem

- naprawiono problem z crashem aplikacji podczas korzystania z lili

- naprawiono problemy z wideofurtką

- dodano animacje

//edit nowa wersja 0.902

- poprawiono problem z małymi ikonami użytkownika

- poprawiono problem z ustawianiem termostatu

- dodano możliwość podawania ip centralki z portem

- dodano czujniki dymu/światła/ zalania/okna

• Answers 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Guest damian
Posted

Pierwsze wrażenie: DZIAŁA!

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

[ Dodano: 2013-06-06, 21:54 ]

Sprawdziłem wszystkie urządzenia, na chwilę obecną działa:

• rolety - prawidłowo
  • termostaty Danfoss - prawidłowo
  • oświetlenie - prawie dobrze, w sekcji "Oświetlenie" nie widać wszystkich urządzeń, nawet jeśli są to childy z FGS221, gdzie główne jest widoczne. (być może zmieniłem coś w ustawieniach FGS221, na przykład zmieniłem rodzaj urządzenia - nie sprawdzę, bo w dostępie zdalnym nie mogę wejść w edycję urządzenia)
  • sceny - działają

Więcej na chwilę obecną nie sprawdzę, bo nie mam innych urządzeń.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
Guest sztywniak
Posted

ja bym chętnie potestował ale w aplikacji na android-a nie można wpisać numeru portu

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
  • Inquirer
  • Posted

sztywniak, rzeczywiście na klawiaturze nie ma ":" w kolejnej wersji to poprawimy

• 0
    Posted

Brawo Fibaro, tyle nowości w tym tygodniu

- beta oprogramowania w centralce

- aplikacja na Ipada

- aplikacja na Androida, nawet pojawiła się beta Lili

• 0
    Guest sztywniak
    Posted

A.Socha : wkleić Andrzejku też niestety nie można

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

czekam na kolejną a w międzyczasie IPAD

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

• 0
  • Inquirer
  • Posted

sztywniak, wiem sprawdziłem

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20"> nawet zastosowanie innej klawiatury nic nie dało

damian, powinno być w takim razie w wyposażenie -> pozostałe)

• 0
    Guest damian
    Posted

A.Socha, zgadza się, jest - jutro będę miał dostęp lokalny to pozmieniam wszystkie światełka i sprawdzę.

A będzie dostęp do paneli? Szczególnie ogrzewanie, zdarzenia.

Rozumiem, że wyglądu aplikacji na iPad nie uzyskamy na androidzie?

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
  • Inquirer
  • Posted

damian, ipad to tablet a to wersja na telefony androida, wszystko w swoim czasie. Tak obie aplikacje ipad i android będą systematycznie rozbudowywane

• 0
    Guest sztywniak
    Posted

Samsung Galaxy S III wersja 4.1.2 czysta

Gesty na pomieszczeniu:

- wydawało mi się że na Iphone gest góra/dół powodował otwarcie/zamknięcie rolet, tu jest prawo/lewo. Góra/dół oświeca i zapala światła

- gest zamykania rolet zamyka tylko 1 roletę, dopiero ponowne użycie gestu zamyka drugą roletę

Ilość urządzeń w pomieszczeniu :

na Samsungu Galaxy S III spokojnie weszłoby 5 urządzeń na ekran a nie 4

w tej chwili mam 4 ekrany do przewijania np w sypialni

Lili:

Domyślam się że to jeszcze nie działa, to jest jedyne miejsce które wywołało u mnie crash aplikacji.

Satel:

brak

Wirtualki :

brak

Generalnie oceniam aplikacje bardzo dobrze. Testuje dalej.

• 0
    Guest damian
    Posted

Gesty:

Na telefonie OK, jednak aplikacja na Samsug Galaxy TabII przy użyciu gestów zamyka się.

Wirtualki:

Brak, koniecznie trzeba to nadrobić!

Sugestie:

Kiedy wejdę w "Oświetlenie" do jakiegoś pokoju u góry pojawia się ikonka pozwalająca włączyć/wyłączyć wszystkie światła w danym pokoju. Analogicznie rolety. Czy jest możliwość stworzenia ikony o poziom wyżej, przy wyborze pomieszczenia? Tak aby wyłączała/włączała/zamykała/otwierała WSZYSTKIE urządzenia w domu? Do tej pory miałem urządzenie wirtualne, ale jak wiadomo nie są dostępne z poziomu tej aplikacji.

• 0
    Posted

Wstępnie nieźle to wygląda i szybko działa. W końcu przy obrazie z kamery zostało zastosowane ładowanie obrazka jak należy;)

• 0
    Guest simryc
    Posted

Witam,

a ja mam problem z połączeniem się z centralką,

Używam na central softu 3.458.

W konfiguracji Dostęp Zdalny znalazło mi numer seryjny centrali ale za każdym razem gdy na dolne meny pisze: "Blad połączenia ... i podaj poprawny adres IP centrali". Telefon jest w innej sieci niż centrala więc pytanie czy aby uruchomić aplikację muszę być w tej samej sieci co centrala ? co by znaczyło, że nie można zainstalować aplikacji będąc daleko i jej skonfigurować.

Pozdrawiam

• 0
    Guest damian
    Posted
    Witam,

W konfiguracji Dostęp Zdalny znalazło mi numer seryjny centrali ale za każdym razem gdy na dolne meny pisze: "Blad połączenia ... i podaj poprawny adres IP centrali". Telefon jest w innej sieci niż centrala więc pytanie czy aby uruchomić aplikację muszę być w tej samej sieci co centrala ? co by znaczyło, że nie można zainstalować aplikacji będąc daleko i jej skonfigurować.

Pozdrawiam

Do działania potrzebna jest wersja 3.550 na HC2, na wcześniejszych nie działa!

• 0
    Guest simryc
    Posted
    Witam,

Pozdrawiam

Do działania potrzebna jest wersja 3.550 na HC2, na wcześniejszych nie działa!

/emoticons/default_icon_redface.gif" alt=":oops:" /> no faktycznie ktoś na górze boldem to napisał

/emoticons/default_icon_redface.gif" alt=":oops:" /> Mea culpa

• 0
  • Inquirer
  • Posted

nowa wersja 0.902

link w 1 poście

• 0
    Posted

Witam wszystkich nie działa tylko zdalny dostęp na sony ericsson xperia neo V

• 0
  • Inquirer
  • Posted

tereska, a wypełniłaś wszystkie pola w dostępie lokalnym oraz zdalnym?

• 0
    Posted

Bardzo dobra robota ja nawaliłam chodzi jak marzenie i w końcu mogę kamerami sterować i te ikony w końcu mam takie jak na centralce ustawione nic tylko cieszyć się pozdrawiam jeszcze raz cały zespół który przyczynił się do nowej aplikacji.

• 0
    Posted

tereska, też mam Xperia Neo V, ale nie działa Lili - zamyka całą apkę. Tylko że ja mam andka 2.3.4

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Posted

Niestety, przy podaniu komendy dla Lili aplikacja sie zamyka.