Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Nowa aplikacja BETA dla telefonów na Androida dla wersji 3.x

Question

Posted

Mam przyjemność oddać nową aplikacje do testów. Została ona napisana od nowa w oparciu o nowe api

Wymagania:

- telefon z androidem z wersją co najmniej 2.3.4

- HC2 z wersja oprogramowania co najmniej 3.550

Proszę pisać feedback w tym temacie a błędy na bugtrackera

najlepiej jak osiągnięto błąd, wersje androida i model telefonu; Pozwoli nam to lepiej lokalizować błędy i je naprawiać

//Nowa wersja 0.908

- rozwiązano problem z tabletami które nie wspierają 3G

- rozwiązano problem z telefonami gdzie otwarcie bądź zamknięcie klawiatury powodowało crash aplikacji

Please login or register to see this link.

//Nowa wersja 0.907

- rozwiązano problem z pushami

- rozwiązano problem z ustawianiem czasu w termostatach

- Dodano ACRA - Application Crash Report for Android - aplikacja do zgłaszania błędów na androida

- rozwiązano problem z otwieraniem wideofurtki

- dodano wskaźników zasięgu sieci

- Inne drobne poprawki w interfejsie

//Nowa wersja 0.905

- rozwiązano problem z lili dla innych języków niż polski i angielski

- rozwiązano problem z drag and drop w specyficznej sytuacji

- dodano gesty na stronie startowej dla urządzeń z całego domu (ikona pokoi)

- dodano możliwość otrzymywania pusha (od bety 3.551+)

- dodano możliwość otrzymywania pusha z powiadomieniem o dzwonku z wideo furtki (od bety 3.551+)

//Nowa wersja 0.904

- naprawiono problem z lokalnym połączeniem

- naprawiono problem z zdalnym połączeniem

- naprawiono problem z crashem aplikacji podczas korzystania z lili

- naprawiono problemy z wideofurtką

- dodano animacje

//edit nowa wersja 0.902

- poprawiono problem z małymi ikonami użytkownika

- poprawiono problem z ustawianiem termostatu

- dodano możliwość podawania ip centralki z portem

- dodano czujniki dymu/światła/ zalania/okna

• Answers 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Posted

Niestety aplikacja w nowej wersji nadal zawiesza centralkę przy próbie sterowania roletą.

[ Dodano: 2013-06-13, 18:30 ]

oczywiście za pomoćą Lili

• 0
  • Inquirer
  • Posted

damian, Niektóre operacje mogą powodować wylogowywanie się wzajemnie

MietekK, to błąd po stronie centralki

• 0
    Posted

A.Socha , co miales na mysli?

"Tolek.Banan, spróbuj ponownie , wygląda na to że pobrał uszkodzony plik z hc2 "

Sciagnalem plik Apki jeszcze raz i przy probie instalacji mam ten sam blad : ""Blad analizowania Wystapil problem podczas parsowania pakietu" "

Jaks rada?

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Tolek.Banan, chodziło mi że centralka pobiera json z którym nie może sobie poradzić powodem tego może być nieprawidłowe dane w nim lub urwany json dlatego prosiłem byś spróbował połączyć się z centralką ponownie jak nie pomoże to przejdziemy na PM abym mógł od Pana dostać ten json (np przez dostęp zdalny)

• 0
    Posted

MietekK, to błąd po stronie centralki

Ale jakie jest rozwiązane?

• 0
  • Inquirer
  • Posted

MietekK, poczekać na kolejny update oprogramowania centralki

• 0
    Posted
    MietekK, poczekać na kolejny update oprogramowania centralki

OK

• 0
    Posted

nowa wersja 0.905 ożywiła lili , ale jaka ona szybka:)

Działa lepiej niż na iphone , bajka.

Panowie programiści z fibaro - SZCUNEK WIELKI:)

Pozostaje cierpliwie czekać na wersję na tablety

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Posted

A mi dalej lily nie chodzi.

Dodatkowo zacząłem dostawać powiadomienia PUSH z wideofurtą, której nie posiadam w centralce. Co chwile wyskakuje to.

Aplikacja 905

Nexus 4, Android 4.2.2

• 0
    Guest damian
    Posted

Potwierdzam. Masa push'y pomimo tego że nie mam nigdzie ich zdefiniowanych ani włączonych.

• 0
  • Inquirer
  • Posted

damian, możecie podać treść powiadomień pushy?

• 0
    Posted

Raz napis FIBARO, a raz PUSH.

• 0
    Guest damian
    Posted

A.Socha, nie bo usunąłem aplikację, nie dało się tego znieść (średnio jeden push na minutę). Ale tam chyba nie było treści, tylko "PUSH - Fibaro".

• 0
    Guest simryc
    Posted

Witam,

ja też potwierdzam ciągłe otrzymywanie wiadomości PUSH od wideofurtki, wiadomości są puste a ich częstotliwość różna (czasami co minute czasami co pare h). Po kliknięciu znikają. aplikacja i centralka w wersji 0.905/3.550

Pozdrawiam

• 0
    Posted

mam wersję andka 2.3.4 i działa więc można zmienić wymagania w opisie

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Push z ikoną wideofurtki i napisem PUSH FIBARO pojawia w momencie gdy smarfon straci połączenie z siecią wifi, po włączeniu sieci pushe lecą do czasu wejscia do aplikacji.

Zauważyłem brak opcji wyłączenia aplikacji poprzez przycisk Ustawienia -> wyjdź. Aby wyłączyć muszę wejść w aplikacje, zarządzaj aplikacjami, poszukać Fibaro HC2 i wybrać opcję Wymuś zamknięcie.

Lili śmiga bardzo ładnie, ale jest niema. Tak ma być? przyzwyczaiłem się do głosu Lili z ipada

• 0
    Guest damian
    Posted

Proszę o przywrócenie i nie kasowanie poprzednich wersji aplikacji na androida w pierwszym poście. W tej chwili nie ma już 0.904 a ja akurat chętnie bym ją zainstalował (i cieszył się działającą, bez pusha).

• 0
    Posted
    Proszę o przywrócenie i nie kasowanie poprzednich wersji aplikacji na androida w pierwszym poście. W tej chwili nie ma już 0.904 a ja akurat chętnie bym ją zainstalował (i cieszył się działającą, bez pusha).

Please login or register to see this link.

• 0
    Guest damian
    Posted

pabianice, ja wiem jak się do nich dostać, jednak inni mogą nie wiedzieć. Poza tym, na telefonie długo się wpisuje takie linki. W związku z tym prosiłem aby znalazły się one w PIERWSZYM poście.

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

• 0
    Posted
    Push z ikoną wideofurtki i napisem PUSH FIBARO pojawia w momencie gdy smarfon straci połączenie z siecią wifi, po włączeniu sieci pushe lecą do czasu wejscia do aplikacji.

mam to samo

dodatkowo zauważyłem brak możliwości obrotu kamery (DCS-5222L) ale tylko w lewą stronę, po naciśnięciu ikonki obrotu w lewo pojawia się komunikat "sprawdź połączenie z siecią"

• 0
  • Inquirer
  • Posted

deptula, możesz sprawdzić czy z hc2 działa sterowanie bo jeśli działa w prawo to i w lewo będzie działać jeśli wpisany jest poprawny adres do sterowania