Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
marecki_0luk1 23
Dobra postanowiłem o tym napisać na forum, żeby "przyszli" użytkownicy tez wiedzieli jak się sprawy mają.
Mam w domu ze 20 fibaro switchy 2 x 1.5kW. Niestety Fibaro świetnie testuje pewnie maksymalne obciążenie, ale ze zwykłym halogenem ledowym już sobie nie radzi. Dzisiaj musiałem rozbierać po raz kolejny włącznik 5-krotny bo kolejny raz skleiła się cewka przekaźnika. Obciążenie całego obwodu uwaga ..... 4 x 6W - jak widać daje to oszałamiające wyniki - jestem prawie na granicy tylko nie obciążalności przekaźnika a granicy nerwów.
Zadzwoniłem na support bo przecież zawsze jest taka rada i usłyszałem, żebym rozebrał i postukał w kostkę i się pewnie rozklei i na trochę pomoże. Świetna rada od profesjonalnej firmy. Przy drugim kontakcie Pan z supportu powiedział, że tak to już bywa i żebym wysłał kostkę na procedurę gwarancyjną - w moim przypadku 3 kostkę - tylko że niby jak mam zapalić światło w sypialni jak mam włączniki dzwonkowe i nie mam wolnej kostki to już nikogo nie obchodzi. Dodatkowo sam rozbieram te włączniki a w sumie nie powinienem, bo żaden ze mnie elektryk. Może zacznę kasować Fibaro za każdy przyjazd elektryka i wyciągniecie i włożenie kostki na nowo to ktoś coś zrobi ?
Niestety po pewnym czasie zamiast wygody z Fibaro mam tylko zdenerwowaną żonę w domu po co kupiłem ten szajs, generalnie tak dużo jak nierealnych filmów fibaro tak dużo problemów. Żeby mi nikt nie zarzucił, że mówię nie prawdę to chętnie posłucham Pana z Fibaro w jaki sposób motion sensor liczy ilość gości (ale tak jak na filmie w szczególności jak idą dwie osoby
Please login or register to see this image.
/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> ) choć to jeszcze nic w porównaniu do 2:17 min z filmy Motion Sensora gdzie wyskakuje Push z możliwością naciśnięcia polecenia ...ewentualnie jak ten ekspres parzy kawę bez utraty gwarancji (rozbieranie ekspresu to koniec gwarancji dla tego urządzenia) lub w jaki sposób centrala zwiększa odpytywanie pozycji GPS w związku ze zbliżaniem się do celu (około 50 sek, "Lili wracam do Domu") chętnie wymienię więcej .... a przypomniałem sobie najbardziej mi się podoba 1:48 min filmu Flood Sensora - urządzenie ma zakres pracy od 0 do 40 stopni ale zimą jest na dworze, może w poznaniu śnieg utrzymuje się w takich temperaturach. W wolnej chwili jeszczeWracając do tematu (wszystkich niezainteresowanych przepraszam za offtopic) mam pytanie czy to prawda że nie macie już przekaźników relpol tylko "lepsze" według informacji z Waszego supportu i radzą sobie z halogenami LED ? jest to moje podstawowe oświetlenie w domu i chętnie wyślę na procedurę gwarancyjną wszystkie kostki.
Top Posters For This Question
10
9
6
3
Popular Days
Sep 2
6
Aug 15
5
Aug 6
5
Aug 22
5
Top Posters For This Question
j.nowacki 10 posts
marecki_0luk1 9 posts
Jacekkg 6 posts
cwyku 3 posts
Popular Days
Sep 2 2014
6 posts
Aug 15 2014
5 posts
Aug 6 2014
5 posts
Aug 22 2014
5 posts
Popular Posts
rafalh
cóż.. dla każdego coś innego... ja dziś w nocy i przez pół dnia podlewałem swój ogród - właściwie mam już basen jak na "narodowym" tylko kto zapłaci za wodę? właśnie podjąłem decyzję - FIBARO żegnaj.
52 answers to this question
Recommended Posts