Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Przywracanie systemu

Guest rafal_ll

Question

Guest rafal_ll
Posted

Przywracam system do 3.600 i stanęła aktualizacja na 1.040 I nie chce przyjść następna…

Jest jakieś lekarstwo inne niż wsparcie techniczne

Case Notification for #15806

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

sprawdzanie nowych wersji odbywa się co 5 minut daj znać czy po tym czasie HC2 dalej nie widzi aktualizacji

• 0
Guest rafal_ll
  • Inquirer
  • Posted
    sprawdzanie nowych wersji odbywa się co 5 minut daj znać czy po tym czasie HC2 dalej nie widzi aktualizacji

Za aktualizacją czekałem całą noc i nic nie przyszło dopiero jak napisałem do wsparcia to drgnęło.

Pojawił się inny problem po aktualizacji do wersji 1.047 Pojawiły się następne aktualizację 4.030 I 4.024Beta brak całej grupy 3.xxx

Osobiście chciałem wrócić do 3.600 Ponieważ na niej są obsługiwane urządzenia Aeon Labs Aeotec Moduły Z-Wave DSC17103, Z-Wave ZW075, DSC18103, z którymi się „ożeniłem” a nie wspieracie ich od alfa przez wszystkie bety do stabilnej wersji, co zgłaszałem niejednokrotnie na Bugtrucker

.....................................................................................................

Będzie jakaś pomoc?

....................................................................................................

• 0
    Posted

rafal_ll, Jak klikniesz 4.030 to zainstaluje wpierw ci się jako wymagana wersji 3.600 i potem ponownie wyświetli możliwe aktualizacje

Zostało to zmienione by pokazywać ostanie dostępne wersje oprogramowania a instalator sam wybiera drogę updatu do tej wersji finalnej

• 0
    Guest rafal_ll
  • Inquirer
  • Posted

Było jak pisałeś dzięki wielkie…

Jak jeszcze ktoś by się pochylił nad

Please login or register to see this link.

To było by fajnie

• 0
    Posted

rafal_ll, Mamy na liście - jak dostanie szablon zacznie działać (potrzebna będzie rekonfiguracja)

• 0
    Guest rafal_ll
  • Inquirer
  • Posted

OK dzięki czekam(y)

• 0
    Posted

Jeżeli system działa to nie należy robić aktualizacji. Chyba, że ktoś lubi być królikiem doświadczalnym.

• 0
    Posted

jagkja, zastanów sie zanim cos napiszesz ... Robi sie nowe wersje by zwiekszyć funkcjionalnosc systemu. Windows 3.1 tez działał

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> pamiętasz go jeszcze

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />???

• 0
    Posted

powertech, przecież wyraźnie napisałem, że nie jak ktoś lubi być królikiem doświadczalnym to powinien mieć przynajmniej podstawą wiedzę, jak przywrócić system. Dobrze wiesz, że aktualizację potrafią unicestwić system i co wówczas robimy? Oczywiście krzyczymy, że jest to wina suportu.

• 0
    Posted
    Jeżeli system działa to nie należy robić aktualizacji. Chyba, że ktoś lubi być królikiem doświadczalnym.

Należy dodać, że to się zgadza, ale tylko w odniesieniu do bety. Poza tym aktualizacja drogą postępu, jak napisał powertech.

• 0
    Posted

vect0r, jagkja, to chyba typowy użytkownik satela

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> jak działa nie dotykaj

• 0
    Posted

/emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />
    • 0
    Posted

powertech, widzę, że jesteś na bieżąco z różnymi systemami. W związku z tym mam do ciebie pytanie. Możesz zaproponować system w którym możliwe jest sterowanie urządzaniami przez sms?

• 0
    Posted

Fibaro

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> satel

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> i większość dostępna central typu HC ... a Vision bms ale to system kablowy

• 0
    Posted

Fibaro posiada możliwość ustawiania temperatury smsem? Czyli wystarczy, że kupię centrale fibaro, kartę sim i jeden zawór Danfoss i już będzie działać?