Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Zmiana ikony w scenie bądź w urządzeniu wirtualnym

Question

Posted

Witam, koledzy potrzebuje podpowiedzi, czy jest jakis sposob aby scena ktora sie wykona zmienila swoja ikonke aby byla jasnosc ze scena sie wykonala >?

Czy tez moze trzeba bedzie zrobic wirtualne urządzenie które będzie brało odczyt ze zmiennych globalnych (bo scena wlasnie tam zapisuje dane po wykonaniu) i w ten czas bedzie sie zmieniac ikonka.

Prosze o podpowiedz ewentualnie o jakis link.

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Czy ktoś wie jak to zrobić? Właśnie siedzę nad urządzeniem wirtualny. Chodzi o bramę garażową. Button będzie wyzwalał otwieranie/zamykanie bramy, a ikona urządzenia wirtualnego ma pokazywać stan door sensora.

Proszę o pomoc. 

• 0
Posted

Czy ktoś wie jak to zrobić? Właśnie siedzę nad urządzeniem wirtualny. Chodzi o bramę garażową. Button będzie wyzwalał otwieranie/zamykanie bramy, a ikona urządzenia wirtualnego ma pokazywać stan door sensora.

Proszę o pomoc. 

Ja mam to zrobione w następujący sposób:

do 2x1,5 kw mam podpięte na:

jednym wyjściu otwieranie i zamykanie bramy

do drugiego wejścia z kolei napięcie które pojawia się z sterownika bramy gdy brama jest otwarta (napięcie jest tylko wtedy gdy brama jest otwarta) 

Jeżeli brama jest Off ikona bramy zamkniętej

Jeżeli brana jest On ikona bramy otwartej

W domu mam zamotywaną diodę  led która pulsuje jak brama jest otwarta (np. scena która miała zamknąć bramę nie zadziałała)