Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Amazon Echo Integration


raymccarthy
 Share

Question

I've just bought myself a six pack of the new Amazon Echo Rev 2 devices.  Everything I have read about them indicates that they are brilliant, and will be even better when they are integrated with Sonos in the next few weeks.

 

The biggest issue seems to be HC2 integration.

 

BWS Systems 

Please login or register to see this link.

  has kindly developed a HUE/Vera bridge which can be used with Fibaro but it requires manual configuration of every device.  Fortunately I found that the team at Domotics has coded a branch of the solution which actually scan and configures HC2 devices.

 

Please login or register to see this link.

 

They offer a downloadable jar file, but even better, they offer a preconfigured raspberry pi solution for plug and play installation.

 

I can't wait to try my new toys when they arrive from the US in the next few weeks!

 

Thanks Domitics for making the setup so easy!

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0
Guest spazpeker
On 10/6/2016 at 7:30 PM, raymccarthy said:

I've just bought myself a six pack of the new Amazon Echo Rev 2 devices.  Everything I have read about them indicates that they are brilliant, and will be even better when they are integrated with Sonos in the next few weeks.

 

The biggest issue seems to be HC2 integration.

 

BWS Systems 

Please login or register to see this link.

  has kindly developed a HUE/Vera bridge which can be used with Fibaro but it requires manual configuration of every device.  Fortunately I found that the team at Domotics has coded a branch of the solution which actually scan and configures HC2 devices.

 

Please login or register to see this link.

 

They offer a downloadable jar file, but even better, they offer a preconfigured raspberry pi solution for plug and play installation.

 

I can't wait to try my new toys when they arrive from the US in the next few weeks!

 

Thanks Domitics for making the setup so easy!

Hi

I also saw that emailed them for the file but go no reply

 

do you have a copy of it ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • Hi,

    Unfortunately not.  They replied to me directly and asks that I refer to them on a post/blog.  I do so and send them the details.  I never got a reply to that mail, sorry.

     

    Not sure that it is worth the effort anyway.  It is incredible simple to update the JSON config file in the habridge app.  Just add one device manually and then do copy and paste the rest.  I did 30 devices in about 20 minutes.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest spazpeker

    Yes it is easy (although i updated the jar file without backing up so had to  do it again)

     

    However i cant get the dim function to work, have you ? 

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • This works fine for me

     

    http://user:password@fibaroip/api/callAction?deviceID=72&name=setValue&arg1=${intensity.percent}

     

    Just set the correct user, password, ip address and device ID

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest spazpeker
    5 minutes ago, raymccarthy said:

    This works fine for me

     

    http://user:password@fibaroip/api/callAction?deviceID=72&name=setValue&arg1=${intensity.percent}

     

    Just set the correct user, password, ip address and device ID

    Thanks yes that works fine

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hi,

    I got the FIbaro version jar file from Edwin at Automate Asia and have got it running on my QNAP NAS. I can manually setup a module and it works very well but I can't manage to get the HA Bridge to scan the HC2 for modules and Scenes.

    The Z-Wave tab on the HA Bridge web page refers to:-

    “For any Z-Wave Device, use the action buttons to generate the device addition information below automatically

    But I am not sure what the “action button” is referring to, and none of my HC2 modules appear on this page so I assume it isn't scanning correctly.

    Whilst I can add modules manually and they work great I can’t work out how to get the Bridge to scan the HC2.

    Can any one help, do I need to put the password in somewhere or is there a step I might be missing?

    Thanks,

    David

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hi,

    Problem now fixed I asked Edwin at Automate Asia  -

    Please login or register to see this link.

      - and he said:

    "Did you append the credentials in the IP address? For eg. admin:

    Please login or register to see this link.

    "

    So I changed the HC2 Address to admin:[email protected]  - Clicked save and now all my FIbaro HC2 modules appeared in the "Z-Wave" tab. Simply "Bulk add" and they appear in the bridge.

    For information I have this (HA Bridge app) running on a QNAP NAS from within the "Container" app, I downloaded the default HA Bridge app from within the container app and then I replaced the standard ha-bridge.jar file with the one from

    Please login or register to see this link.

    - (note I also renamed the new file from ha-bridge-fibaro.jar to ha-bridge.jar effectively replacing the original file).

    Hope this helps. 

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    11 hours ago, Bacon2002 said:

    Hi,

    I got the FIbaro version jar file from Edwin at Automate Asia and have got it running on my QNAP NAS. I can manually setup a module and it works very well but I can't manage to get the HA Bridge to scan the HC2 for modules and Scenes.

    The Z-Wave tab on the HA Bridge web page refers to:-

    “For any Z-Wave Device, use the action buttons to generate the device addition information below automatically

    But I am not sure what the “action button” is referring to, and none of my HC2 modules appear on this page so I assume it isn't scanning correctly.

    Whilst I can add modules manually and they work great I can’t work out how to get the Bridge to scan the HC2.

    Can any one help, do I need to put the password in somewhere or is there a step I might be missing?

    Thanks,

    David

     

    Thank you :)

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hi,

    I don't suppose anyone knows why my Echo isn't seeing my HA Bridge when I complete a search for new devices, below is the log file:

     

    Please login or register to see this code.

    I'm not sure what to look for in the log but it seems like the HA Bridge sees the Echo doing a search however the reply from the HA Bridge to the Echo confirming the details gets lost. Possibly a router issue but I have UPNP set to "on" so I am confused what the problem is here.

    Any help appreciated,

     

    Edited by Bacon2002
    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • Port 80 is the default on the latest version, but I think you can add 

     

    -Dserver.port=80

     

    to the startup command to force it on to port 80 on the older version.  But then it will have to run as root.

     

     

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Unfortunately it looks like the QNAP Container Station wont allow me to set the HA Bridge port (to the network) to 80 which is probably why the Echo can't find the HA Bridge. I will maybe try VM or running HA Bridge on a Pi.

    If anyone can get this to work on a QNAP then let me know,  

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Does anybody know if / how the latest v 4.5 Bridge works with Fibaro devices?  I've used it with my vera previously but I'm swapping over to Fibaro and wanted to get the bridge working with my Alexa units and Fibaro.  Any help gratefully received!

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hi Both,

     

    Thanks for the reply, when you say it works, doe sit find the fibaro devices or are you just saying you can enter urls for fibaro devices and it will run them?

     

    I read earlier in the thread that there was a modified version for Fibaro but I can't find that so I'm using latest normal version, how are you guys setting it up for Fibaro please?

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...