Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
xgrey 0
Mam podpięty Wall Plug w łazience do pralki, do tej pory używałem Wall Plug w wersji 2.2, a obecnie zamieniłem go na wersje pracująca w z-wave plus v3.2.
Problem jest taki, że jak małżonka nastawi pranie to na 90% po jakimś czasie pralka przestaje pracować bo Wall Plug się wyłączył z powodu nadmiernego prądu, dokładnie ujmując w centralce pojawia się komunikat - Uwaga! Wykryto nadmierny prąd płynący do obciążenia.
Jak włączę ponownie to czasem chwile pracuje i znów wywala, czasem dłużej, sporadycznie do końca, ale praktycznie przy każdym praniu jest tak samo, nie ma opcji żeby całe pranie przeszło bez wywalenia Wall Plug`a.
Co ciekawe na starym tak się nie działo, tylko na nowym,
Macie może jakieś pomysły ? Czy to kwestia ustawień czy może Wall Plug jest uszkodzony, a może coś jeszcze innej przychodzi wam do głowy ?
Zaznaczam, że nic nie kombinowałem u ustawieniach Wall Plug, tak jak się zainstalował tak używałem.
Edited by xgreyLink to comment
8 answers to this question
Recommended Posts