Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Roller Shutter 3 calibration and working issues


cyrilphoenix
 Share

Question

Hello,

I'm starting to use fibaro modules with my first FGR-223 Rolling Shutter 3 and I've some problems.

 

- Zwave integration in Jeedom OpenZ-wave plugin is OK, I can reed or set all parameters/values

- Calibration is done, by setting 150 to force calibration, move up, down, up, calibration success and value come in parameters 156 and 157

- Full opening/closing working by physical button and zwave command

- Electrical configuration is Toggle switch

- Zwave stop command is working

 

but 

 

- Position always return 0 or 99, never 50 for example

- Zwave commande class 38 with "type=setvalue&value=50" to open shutter at 50% not working, it goes always to full opening or closing

- Physical button neutral position don't stop the shutter

 

> all is like calibration is not good 

 

Can you help me ?

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

I have Roller Shutter 3 and HC 2. I have the same issues (blind is going only full up or down) :(

Software Version: 4.531

Link to comment
Share on other sites

  • 0

The topic has been moved from "

Please login or register to see this link.

" to "

Please login or register to see this link.

".

 

Temat został przeniesiony z "

Please login or register to see this link.

" do "

Please login or register to see this link.

".

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Not exactly from support, but on Friday, a FW update for this module was released. Unfortunately I cannot test it.

 

The support ticket topic is here:

 

Please don't shoot the messenger... you'll need a Fibaro HC to update it. On the other hand, users report "calibration issues" after the update so I am not sure what to say. Because I cannot test it, I cannot tell you if it works better with OpenZwave either.

Edited by petergebruers
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...