Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0
loopez

Raportowanie do HC2 4.540 Miernika HEM Gen5 (ZW095)

Question

Podłączyłem Aeon HEM Gen5 - 3 fazy fw. 1.4

 

Klamry odwrotnie (pokazywało minusowo ampery - ok. Odwrócone kierunki, przelozyc - dziala. 

 

Ale nie moge znaleźć rozwiązania na dwa (juz jeden) problemy:

 

1. Zużycie Wat - pokazuje 0.00kWh (mimo ze wartości chwilowe i całkowite pokazuje juz prawidłowo )

 

2. Odnosze wrażenie ze HC2 liczy zużycie dodając wszystkie fazy + ich sumę. i pokazuje zamiast 230 - 460W.

 

Da sie to jakos parametrami przelaczyc ? Bede wdzieczny za jakikolwiek wskazowki

 

 

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Edited by loopez

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

rozumiem ze odznaczyles w zaawansowanych "pokazuj zuzycie energii" i problem 2 przestal istniec ?

Moj licznik pokazje jakies wartosci , ale nie potrafie sie doliczyc 70-100 Watow

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • 3 minutes ago, JacekP said:

    rozumiem ze odznaczyles w zaawansowanych "pokazuj zuzycie energii" i problem 2 przestal istniec ?

    Moj licznik pokazje jakies wartosci , ale nie potrafie sie doliczyc 70-100 Watow

     

    Tak :) robienie po nocy troche juz zmeczylo. Jednakże nie mam pomysłu jak zmusić widgety by pokazywały wartości. zamiast 0.000

     

    Nie mam rozkminione jeszcze ile czasu musi byc włączone obciążenie aby bylo uwzględnione na wykresie zużycia - (dzis podlaczylem płyte i nie dygło nawet)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Please login or register to see this attachment.

     

    Taki pomys mam 

    A jeszcze gdzies wyczytalem ze nie dziala ale raportuje dobrze 

    Edited by JacekP

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • I masz w panelu zużycia normalne wartości ? Jakie opóźnienie pomiędzy zalaczeniem urządzenia a zmiana wykresu?

    Please login or register to see this attachment.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Niestety nie , i jest jeszcze jeden problem , pomiar jest obarczony bledem , jest roznica miedzy tym co Wall plugi konsumuja , a co ukazje "licznik" jest to 30 W - ciagle.

    Wracajac do pytania , nie pamietam gdzie ale czytlem,uze pomiar sie nie pokazuje i jest to " normalne" 

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Please login or register to see this attachment.

     

    Natomiast raportowanie chyba wyglada poprawnie 

    Opomiarowalem wszystko co chyba mozliwe , 

     

    Please login or register to see this attachment.

    Please login or register to see this attachment.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


    ×
    ×
    • Create New...