Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0
ollehlund

Temperature reading for Qubino Flush On/Off thermostat

Question

I have some Qubino Flush On/Off Thermostats for controlling electric floor heating. I'm using the HC2 with 4.580 SW.

My problem is the frequency of reading the actual temperature from Fibaro room sensors, the temperature is only updated once per hour.

I have asked for support from Qubino and from Fibaro but no solution offered. From Fibaro it was promissed that the template for these thermostats would be included in the next update but when that (4.580) was rolled out a few weeks later the support for these thermostats were still missing.

Anyone having a clue how to get the temperature reading updated more frequently?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Have you tried changing some parameters manually, like parameter 120 for the qubino.

Then you have under devices, advanced - polling time. Have you tried changing that one?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • Posted (edited)
    14 hours ago, FHC2N said:

    Have you tried changing some parameters manually, like parameter 120 for the qubino.

    Then you have under devices, advanced - polling time. Have you tried changing that one?

     

     

    Yes. Since I have an external battery operated temperature sensor, parameter 120 is not valid. Parameter 121 is set at "2" and parameter 122 is at "17", which is the node of the external temperature sensor. Further I have set the following parameters: #40 = 10; #42 = 300; #43 = 1001; #44 = 1

    As mentioned neither Qubino nor Fibaro are able to assist. From Fibaro they said that the next update would include some improvement for these thermostats but that didn't come true as there is no change after the latest update!

    The polling is just the controller reading the actual values from the device. My problem is the device updating the readings from the sensor.

    Edited by ollehlund
    Addition

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


    ×
    ×
    • Create New...