Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

HC3 and Alexa skill


squirblej
 Share

Question

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

You have to activate the device used for Alexa in the Fibaro Cloud.
Integration - active

Google and Alexa work for me

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Guest Gaff
On 3/13/2020 at 8:51 PM, squirblej said:

Hi folks - am I right in thinking that the Fibaro Alexa Skill doesn't work with the HC3?

I can confirm it's not working with my HC3. Although the skill ist shown "active" and all the devices are listed in the Alexa app, she says "this skill isn't active" (something like that) on every command. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • On 3/16/2020 at 8:27 PM, Macschimmi said:

    You have to activate the device used for Alexa in the Fibaro Cloud.
    Integration - active

     

    This fixed it.  Thanks so much!  Hidden setting...

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    go to id.cloud.fibaro.com & under MENU > Remote Access > more  .... you can see a similar window

     

     

     

     

    Please login or register to see this attachment.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I have the same issue and can't find a resolution...
    1. I have only one HC3 as I sold my HC2 already. I moved all 129 actors and sensors to the new HC3 already. The 'Integrations' = Active flag in the Fibaro Cloud setup is set.

    2. I use a Fibaro ID 'Admin', which has the HC3 owner rights.

    3. There is a user account 'Alexa', which has separate credentials but full access to all relevant devices. All users are synced with the HC3.

    4. I activated the Fibaro skill for Alexa and used the Fibaro ID 'Admin' when I tried the first time. --> No success. No devices found.

    5. I deactivated the skill again and used the Fibaro ID 'Alexa' when I reactivated the skill. --> same result. No devices found, but also no error message.

     

    As there is no log file I am a lost where to start working on a resolution. All try & error activities failed so far.

    It worked well on my old HC2 for months. Obviously the new HC3 makes additional trouble.

     

    All recommendations are welcome. 

     

    Cheers

      

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest mol7os

    Anyone got this fixed?

     

    I have the same issue and getting crazy on it.
    Bad enough that the bug seems to be quite old and there is no official guide to a solution.

     

    Thanks for any hint.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    2 months ago the Fibaro team reset my "Integration = Active" setting in my Fibaro ID account. I did not request that and I had no direct contact to Fibaro. I just received an email telling me that the Integration = Active was reset.

    Since that day it's working well again.

    Based on my experience I guess the issue happens, when a second HC was set up in the Fibaro ID some time before. When the second HC got removed, it screwed up the Integration = Active setting. Even if it shows up correctly, it doesn't work.

    Maybe a complete new Fibaro ID and HC setup helps!?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    A creation of a new Fibaro ID did not changed my situation.

    It feels more like an HC3 issue than a real Fibaro ID one.

     

    After checking this i have switched back to my old account and still waiting to get my issue fixed.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Any news?

     

    I am new to all of this Fibaro & Zwave thing. I have a HC3 and I managed to make a shutter roller work, but before add all the other devices I tried to make it work with Alexa but I dont have no clue on how to make it properly.

     

    Some info:

    - Alexa doesn't discover fibaro hc3 nor the shutter roller

    - I have "Integration: Active" in the cloud

    - I installed the Alexa skill

    - The shutter roller works from the Fibaro app

     

    Should Alexa discover a HC3 or only the devices like Shutter Roller, Switches, etc.?

     

    Any clue about what I can try now?

     

    Thanks

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I have experienced a similar issue migrating from HCL to HC3 - lost functionality via Alexa App whereas it was previously was quite good. 

     

    I have changed Integrations = Active to the HC3 in id.cloud.fibaro.com.

    Any devices which were already identified in Alexa from the HCL are now unresponsive and cannot be re-discovered.

    Any new devices added via the HC3 can be discovered in Alexa, but they are unresponsive. 

    I have removed Fibaro skills from Alexa and then re-added...  No change

    I have deleted unresponsive devices from Alexa added via the HCL, but they are not re-discovered.

     

    If anyone has experienced same as above and has an answer, I'd love to hear your solution.

    ... and I will sing a song about the Fibaro Ninja who saved the day. 

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...