Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


HC3: ring doorbell


10der
 Share

Recommended Posts

  • Topic Author
  • 11 hours ago, SvenG. said:

    can't get the new version to work

    Any errors welcome 

     

    11 hours ago, SvenG. said:

    photo? "" / devices / 1818 / action / sendPhoto "

    Telegram 

    Please login or register to see this attachment.

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Hallo Oleg, your new QA "Ring_doorbell_v21-21-21.fqa" i must have:

    EMAIL: Ring-EMail

    PASSWORD: Ring-PW

    OTP: ??? (in old QA Ring_doorbell_v5.fqai become automatic)

    access_token: ??? (in old QA Ring_doorbell_v5.fqa i become automatic, but i cant see)

    hardware_id: ??? Where i become this?

     

    please help me...Gruß Sven

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • Fill email and password account 

    that’s all no other fields

    save

    press button get OTP code

    Edit otp code var with sms code 

    save 

    it should start without any issue 

    done 

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    OK i have found the error. When you install QA you have five fields under variables: EMAIL, PASSWORD, OTP, access_token, hardware_id. All five fields filled with a "-". You must fill field EMAIL and PASSWORD, OTP can stay with "-" but the fields "access_token"and "hardware_id" must be delete before you press OTP-token. Now you become a SMS with OTP code. Now delete behind OTP code the "-" and fill with the numbers out from SMS

    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

    @

    Please login or register to see this link.

    Hallo Oleg, have next question. The device ID in Scene...what device is it?

    Please login or register to see this attachment.

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • My TG chat ID ;) deviceId is my phone telegram chat I’d ;) 

    Link to comment
    Share on other sites

    good morning...thx, but I had already figured that out. It's the same number as for:

     

    local groups = {
        ring = {"15011xxxxxx"}, <----------------this ?
        motion = {"3333333333", "4444444444"}

    When i ring the bell, then trigger the scene and send the picture to my telegram onto handy, but when i start scene manual (user) then become i the error:

    [23.01.2021] [10:29:49] [DEBUG] [SCENE273]: sourceTrigger {"type":"user","id":2,"property":"execute"}
    [23.01.2021] [10:29:49] [ERROR] [SCENE273]: /opt/fibaro/lua_engine/lua/lib/json.lua:185: unexpected character '' at line 1 col 1


    but I am very happy that you are trying so hard here and helping everyone so ... thank you

    Edited by SvenG.
    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 47 minutes ago, SvenG. said:

    local groups = {
        ring = {"15011xxxxxx"}, <----------------this ?
        motion = {"3333333333", "4444444444"}

    yes, events by motion want to see my old dau and i. but about ding-dong all family

     

    49 minutes ago, SvenG. said:

    [23.01.2021] [10:29:49] [ERROR] [SCENE273]: /opt/fibaro/lua_engine/lua/lib/json.lua:185: unexpected character '' at line 1 col 1

    local event = json.decode(fibaro.getValue(2051"userDescription"))
    2051 is a motion sensor.... try ding dong
     
    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

    thx now the testfunction run too :)

    Edited by SvenG.
    Link to comment
    Share on other sites

    Hi.

     

    Can this Ring Door Bell feed be sent to a chromecast device as well (to play on the TV or google home display)???

     

    using a Home Center 3 (newbie)

     

    wayne

    Edited by wayne1111
    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • QA can send screenshot of ding-dong and motion events as event into HC3 event system.

    if you have experience how to display this PNG file on TV or Google Home - welcome.

    not i can see screenshort / picture on my TV via KODI.

    so when motion occurred or ring button is pressed I can see in the right corner of TV popup pic of event.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 3 months later...

    Hi @SvenG.

     

    As the creator, 10der, no longer has his active profile here (THIS PROFILE DEACTIVATED! ), would you have any details on how you were able to activate this QA?
    I followed what you wrote but despite that nothing happens.

    Thank you

     

    On 1/22/2021 at 8:06 PM, SvenG. said:

    OK i have found the error. When you install QA you have five fields under variables: EMAIL, PASSWORD, OTP, access_token, hardware_id. All five fields filled with a "-". You must fill field EMAIL and PASSWORD, OTP can stay with "-" but the fields "access_token"and "hardware_id" must be delete before you press OTP-token. Now you become a SMS with OTP code. Now delete behind OTP code the "-" and fill with the numbers out from SMS

     

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 2 hours ago, JLT007 said:

    were able to activate this QA

    just fill email and password

    than fill OTP token.

    Link to comment
    Share on other sites

    Hey good news, @10der is there ;-)

     

    ok, this is what i did, and now the OTP variable is still on "-" however the "hardware_id" variable has a code entered. is it correct ?

    I never received the OTP code

     

    I created a scene, which works when I test it, but nothing happens when I press the doorbell button. As if nothing was detected. Where is the error?

     

    Thanks

     

    Log error :

     

    [30.04.2021] [12:20:09] [TRACE] [QUICKAPP141]: UIEvent: {"values":[],"elementName":"OTP_Token","deviceId":141,"eventType":"onReleased"}

    [30.04.2021] [12:20:09] [DEBUG] [QUICKAPP141]: Request initialization OTP token...

    [30.04.2021] [12:20:09] [DEBUG] [QUICKAPP141]: Wrong status '401' in response!

    Please login or register to see this link.

    [30.04.2021] [12:20:09] [ERROR] [QUICKAPP141]: OTP result: ERR.

     

    Please login or register to see this attachment.

    Edited by JLT007
    Link to comment
    Share on other sites

    ok i understand there is no workaround for this problem.
    I delete this "Quick App" Ring from the HC3.
    and use IFTTT which works great and easily with Ring for me.
    Thank you

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • Good luck

    Link to comment
    Share on other sites

    • 2 months later...
    Guest Andrew Riley

    Hi Team 

     

    Great work on this plugin @10der

     

    I'm still having trouble getting mine to work. 


    I've tried the above steps including the 'delete' "access_token"and "hardware_id" variable before running the OTP button. I've tried a bunch of combinations but I consistently get the below "Wrong status '406' in response!

    Please login or register to see this link.

    " error. 

    [04.07.2021] [20:57:19] [DEBUG] [QUICKAPP142]: RingDoorbellButton init
    [04.07.2021] [20:57:19] [WARNING] [QUICKAPP142]: Variable hardware_id not found
    [04.07.2021] [20:57:19] [WARNING] [QUICKAPP142]: hardware_id initialized!
    [04.07.2021] [20:57:19] [WARNING] [QUICKAPP142]: Variable access_token not found
    [04.07.2021] [20:57:19] [WARNING] [QUICKAPP142]: Please, request OTP token for authorisation.
    [04.07.2021] [20:57:19] [DEBUG] [QUICKAPP142]: onAction: {"args":["OTP","-"],"deviceId":142,"actionName":"setVariable"}
    [04.07.2021] [20:57:38] [TRACE] [QUICKAPP142]: UIEvent: {"values":[],"eventType":"onReleased","deviceId":142,"elementName":"OTP_Token"}
    [04.07.2021] [20:57:38] [DEBUG] [QUICKAPP142]: Request initialization OTP token...
    [04.07.2021] [20:57:38] [DEBUG] [QUICKAPP142]: Wrong status '406' in response!

    Please login or register to see this link.


    [04.07.2021] [20:57:38] [ERROR] [QUICKAPP142]: OTP result: ERR. { ["data"] =

     

    Running on a new HC3 5.070.42. 

    Have tested logging into Ring.com via the browser and the OTP works (like a normal use login)

    Any suggestions? 


    Many thanks.

    Andrew

    Link to comment
    Share on other sites

    hallo together hallo @10der i have same problem. I think ring have made an update ? Oleg u can help us?

     

    thx Sven

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • On 7/5/2021 at 8:52 PM, SvenG. said:

    hallo together hallo @10der i have same problem. I think ring have made an update ? Oleg u can help us?

     

    thx Sven

    ok.

    @SvenG.this QA works on my naked 😃 HC3 24/7

     

    PS: please do not ask me anything about Z-wave. my HC3 now naked. only QA with zigbee + some QA device like ring.

    Please login or register to see this attachment.

    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...