Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


Update 5.050 do NOT work, dont update!!!!


Sagittarius
 Share

Recommended Posts

@Sagittarius

Can't run scenes from the webinterface? try clearing browser cache

I have (so far) no problems with this firmware

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Topic Author
  • Hmmm

     

    I am running lua script, and every time my script try to execute, Fibaro reboots

     

    i also having problem with rollback to last backup 5.04... its stay on 5.05 even when I use the right function “restore with this version”

    Edited by Sagittarius
    Link to comment
    Share on other sites

    Post youre script please,

    perhaps someone has the time to look at it.

    Link to comment
    Share on other sites

    well, i recognized some scene execute issues, so tested on another one HC3, empty, factory default, with this GA, no devices, only 3 scenes

     

    scene 1 lua "scene print"

    Please login or register to see this code.

     

    scene 2 block

     

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2020_10/image.png.5975c79bdcf3b76e552c84391c315629.png" />

     

    scene 3 lua (copy of the block scene - to check if this is block scene error or something else)

     

    Please login or register to see this code.

     

    Click on start scene 1:

    image.png.82285af0ab5f55328ab508676be8c8d5.png

     

    Click on start scene 2 or 3:

     

    HC doing something, but no result from scene 1, when checking history

     

    image.png.38f000c421fd323f89f0902c62dfe743.png

     

    image.png.729bca3a11c039c2df3810834b8c75aa.png

     

    image.png.910d561163e01a1e2b3809760d19af0b.png

     

    after 2min page refresh, no logs about execution of scene 1 called by scene 2 (or 3)

     

    Please login or register to see this attachment.

     

    note the "user modified", this is always sign of service got restarted ... and when i check the logs:

     

     

    image.png.9485b006f19f56294fc4f2ecc0d20e59.png

     

     

    Other issues:

     

    other issues ... is arp really fixed?, wakeonlan plugin is blind, i don't see any results in swagger

     

     

    Edited by tinman
    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • How.? I have been trying 10 times now,,,

     

    Got it to work by using recovery mode, and go to system B... iam back to 5.041.50 beta

    Edited by Sagittarius
    Link to comment
    Share on other sites

    I also warn against updating if someone has a "NICE ROBUS" gate, after pressing the remote control, the system crashes !!

    Edited by greg77
    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 1 hour ago, A.Socha said:

    I confirm problem with scene who not lunch other scene, i confirm problem with arp, update with 5.050 temporally take down

    Thank you @A.Socha, just spend 4 hours on this :) 

     

    I am running backup version "B", with next update, will HC3 then overwrite "A" and make B a backup version again?

    Edited by Sagittarius
    Link to comment
    Share on other sites

    4 hours ago, Sagittarius said:

    Thank you @A.Socha, just spend 4 hours on this :) 

     

    I am running backup version "B", with next update, will HC3 then overwrite "A" and make B a backup version again?

    Yes, just as you say :) 

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Sorry for responding to my own previous post, but I've a good news - we're back in the game :) (a bit sooner than expected)

    Version 5.050 is available again - we've just released the new build (13) a moment ago. 

     

    If you already updated your HC3s to version 5.050.10 you can update it now to 5.050.13 - issues with scenes and arpscan are fixed.

    Apologies for the previous mistake.

     

    Have a nice weekend!

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    that was fast, thanks! Yep, everything fixed, scenes are ok, arp works as well, thanks!

    Edited by tinman
    • Like 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...