Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Dimmer 2 with Collingwood Haler H2Pro - Help With Settings


JB1970
 Share

Question

Hi

 

I'm trying to set up a Fibaro Dimmer 2 with my dimmable LED lights with integral drivers.  I'm in the UK and the details are as follows:

 

  • The fittings are Collingwood Lighting Haler H2 Pro models.
  • There are 12 fittings on the circuit
  • The fittings are 8.5W and have a power factor of >0.95
  • They have been working using a conventional manual dimmer prior to installation of the Dimmer 2 module.
  • The Dimmer 2 is in 2 wire configuration without neutral
  • I've tried setting up with and without a Bypass 2 connected in parallel with the load

 

Unfortunately, I cannot get the lights to function correctly.  I can calibrate the module using the B button, as per the manual.  The lights come on at around 25 per cent (which is normal for this model), then slowly and smoothly ramp up to 100 per cent before going out.  I can get the green LED to show that they are dimmable and on automatic settings but then they just go haywire flickering on and off like a bad disco and I'm unable to control them using the switch.  I've either got to stop them with the B button or temporarily switch off the breaker to stop it.

 

Are there any settings I could check or manually adjust to override the auto calibration that might help.  The unit is controlled by another manufacturers Z wave hub, but I have access to all of the parameters available.  Any assistance appreciated.

Link to comment
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...