Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

why scene is not triggered by custom-event?


naboo
 Share

Question

here is some info:

- HC3 version: 5.070.42

- custom event defined in General>Events

- first scene:

 

Please login or register to see this code.

 

- second scene:

 

Please login or register to see this code.

 

Why second scene is not triggered by first one when activated??

 

 

Please login or register to see this attachment.

Edited by naboo
typo
Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

@naboo I have the same issue and I’m tired of deleting and recreating the scene again and again. Hope support can provide a real fix.

 

My scene it to turn off the lights after 20 sec.

 

I’m using HC3 with the latest update

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I have verified this and works as supposed.

If this Lua scene is a conversion from block scene it is deactivated by default, please make sure that it is enabled :)

Please login or register to see this attachment.




 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • that supprised me

    so I deleted both scenes and added them again, and guess what, it worked!! :D

     

    many thanks for checking, I'v burnt a lot of time, and problem was with invalid scene.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Scene created by conversion from block to lua is disabled by default to prevent 2 the same scenes being triggered at the same time.

    I am glad that everything is resolved.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • I have to return to this topic. As I wrote before my problem was 'broken scene' of some kind, it was not converted from block scene nor disabled.

    Today I encountered the same problem again, the scene was enabled, working prevoiusy = being triggered by custom-event a few hours ago and then got 'broke' again somehow. Event was not triggering it anymore.

    I deleted it and created the same one again and event trigger is working again on my new scene.

     

    This leads me to conclusion that there is something wrong in scene mechanism in HC3.

     

    Unfortunatelly I deleted not working scene again. Next time it happens I'll just leave it and create a new one letting someone (fibaro support?) diagnoze the problem.

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...