Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

All ZigBee devices disconnected...HELP


MaciekJ

Question

Today I encountered such an error. All ZigBee devices are disconnected. One Zwave device was also not responsive and HC3 reported one device with depleted battery. That also wasn't true. Then it was software update. Nothing happened.. Then I made cloud restore and i recovered z wave device and battery report disappeared but still all ZigBee devices are dead. Dead in HC3 because all work fine manually.

Any idea?

Please login or register to see this attachment.

Edited by MaciekJ
mistake
Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I join this question, I have the same problem. After the last update (beta), this happened to me for the second time. The only solution is to remove the device and connect again. I don't know what the problem is and how to solve it.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Maybe you could tell us:
HOW many devices do you have??
"Z-Wave and ZigBee"

Are there any Fibaro "RGBW" controllers (NOT RGBW2) installed?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Any update on this? I have the same problem. Just 6 IKEA bulbs and all are now disconnected.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hi, has anyone managed to solve the problem?

Edited by Fuks
Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 6. 4. 2024 at 9:47, Fuks said:

Ahoj, podařilo se někomu problém vyřešit?

I had the same problem a month ago, wrote to support, gave remote access and no output from it! I have been having this problem about 3 times in the last year! I absolutely don't understand, the whole zigbee network dies!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Well, Fibaro Zigbee is in beta, so you can sit down and first cry and then destroy one of the cheapest zigbee devices just to dissipate your negative energy and after that either go for another solution or just reset all zigbee devices and re-include them again until the next disaster.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Unfortunately dear @MaciekJ there is no solution, at least as long as we don't know the reason. Some people say that there is a bug when using a zigbee device on a scene that for some reason is not available, then whole system crushes with result of losing all zigbee devices.

To be honest I didn't try to include my zigbee device to Fibaro if I cannot use scenes with. So all my zigbee are on homeassistant zigbee2mqtt. The fact that zigbee is still on beta is just an excuse that some people buy. If you considered that on the very first presentation of Fibaro HC3 was clearly mentioned of its zigbee capabilities then FIBARO released a product with no zigbee, somehow in a magic way every refer on zigbee was vanished. (Btw in that time zigbee functionality release was a fool's day joke here on forum). Then 3 years later fibaro or nice or yubii released that zigbee beta you use now for about 2-3 years. So no excuses.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...