Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Fronius Inverter integration stopped working with HC3


Staszek.S

Question

Hi there,

 

So I have HC3 (and HC3L as slave) central and the Fronius SYMO inverter - connected through QA from marketplace.

Till now everything was fine.

Now I'm getting Connection error (on the mail QA instance)

On the console I see: [ERROR] [QUICKAPP20]: Connection refused

I can still access the Fronius gui by the website so this is not the Fronius side issue.

I can also use the strings directly:  http://

Please login or register to see this link.

After that I'm getting what is expected:

{
    "Body": {
        "Data": {
            "Inverters": {
                "1": {
                    "DT": 110,
                    "E_Day": 22224,
                    "E_Total": 22594500,
                    "E_Year": 7327431.5,
                    "P": 0
                }
            },
            "Site": {
                "E_Day": 22224,
                "E_Total": 22594500,
                "E_Year": 7327431.5,
                "Meter_Location": "load",
                "Mode": "vague-meter",
                "P_Akku": null,
                "P_Grid": 2053.6772569066434,
                "P_Load": -2053.6772569066434,
                "P_PV": null,
                "rel_Autonomy": 0,
                "rel_SelfConsumption": null
            },
            "Version": "12"
        }
    },
    "Head": {
        "RequestArguments": {},
        "Status": {
            "Code": 0,
            "Reason": "",
            "UserMessage": ""
        },
        "Timestamp": "2023-11-02T18:00:33+01:00"

 

But WHY the QA says connection error?? This stops values to be updated so power production / usage is useless..

The QA works some time (a few minutes) after HC3 restart, so it pickups the data, and then starts to show 'connection error'...:(

What do I do ??

Link to comment
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...