Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

2.138 beta

Guest GrZeCh

Question

Guest GrZeCh
Posted

Czy moge kogos z Fibaro poprosic o sprawdzenie tego czy urzadzenia wirtualne po poprawnym zapisaniu (co bylo niemozliwe w wersji 2.137 beta) w ogole wykonuja kontakt z podanym w konfiguracji wirtualnego urzadzenia adresem IP? Mam odpalonego Wiresharka, ktory monitoruje lokalna siec z filtrowaniem:

ip.dst_host == DOCELOWY ADRES IP

dzieki temu widze z jakich hostow sa wykonywane proby polaczenia z docelowym adresem IP. Jesli wykonuje jakikolwiek kontakt z tym adresem z poziomu mojego desktopa (czy to przegladarka czy POST zawierajacy XML wykonywany przez prosty skrypt PHP) Wireshark bardzo ladnie wszystko pokazuje. Jednak w przypadku wirtualnego urzadzenia dodanego pod wersja oprogramowania 2.138 Wireshark nie raportuje doslownie zadnego ruchu (totalna cisza) co moze wskazywac na problem z wirtualnymi urzadzeniami (probowalem konfigurowac przycisk z wlaczona i wylaczona opcja "Czekaj na odpowiedź urządzenia").

Recommended Posts

• 0
Guest FIBARO_KALISZ
  • Inquirer
  • Posted

Szkoda mi nowych scen i urządzeń, ale i tak pokusa jest za duża na pobranie następnej bety:)

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

jak wyjdzie nowa to oczywiscie testowo wrzuce sobie nowa wersje...

jesli bledy ktore zglosilem zostana poprawione to bedzie dobrze i zostanie chyba na dluzej bo szybkosc jest o wiele wiele wieksza niz soft 1.xxx

• 0
    Guest FIBARO_KALISZ
  • Inquirer
  • Posted

Tak i nie ma problemu z martwymi urządzeniami

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

nie mialem nigdy takiego problemu :]

• 0
    Guest FIBARO_KALISZ
  • Inquirer
  • Posted

Przy większej ilości urządzeń............

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

a ile to wieksza ilosc??

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

czy mozecie mi na szybko odpowiedziec czy dzialaja wam wirtualne urzadzenia w scenach na tej wersji softu??

• 0
    Posted

jasiecki,

Ja dzisiaj testowałem na 1.036 i działały bez problemu.

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

ok ja juz tez z tym poradzilem sobie

a jak sprawic by podczas wykrycia jakiejs ramki alarmowej urzadzenie cyklicznie zmienialo stan??

mam ustawione wlasnie taka wartosc

czas zmiany stanu 1 s i to u mnie nie dziala... po wykryciu alarmu wlaczaja sie urzadzenia ale nie zmieniaja stanu - moge prosic o sprawdzenie i tego??

• 0
    Guest simryc
  • Inquirer
  • Posted

Witam,

kiedy będzie jakiś nowy soft?

Ostatnio coś jak się nie mylę zamarło. Brak jakichkolwiek uaktualnień.

Pozdrawiam

• 0
    Guest simryc
  • Inquirer
  • Posted

Ostatnio czytam sobie artykuły na muratorze i czytam i nagle nie wierze:

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Skąd można coś takiego dostać ? Czy to może versja 2 oprogramowania taka cudna będzie ?

Pozdrawiam,

• 0
    Guest Anonymous
  • Inquirer
  • Posted

obawiam sie ze to raczej wizualizacja jedynie podobnie jak zdjecia apki na ipada.

• 0
    Posted

Panowie, wprawdzie nie wiem czy mogę się na ten temat wypowiadać,ale z tego co mi wiadomo Fibaro prowadzi badania nad nowym elementem (rodzaj switcha,który nie jest montowany za gniazdkiem,a wkładany bezpośrednio w gniazdko) będzie on w stanie sprawdzać jaka ilość prądu została zużyta a hc2 będzie wyświetlał nam raporty odnośnie zużycia energii elektrycznej zarówno dla jednego gniazdka,pomieszczenia czy całego domu.

Sam moduł widziałem,jest bardzo mało (kilkakrotnie mniejszy od konkurencji) nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na jego wprowadzenie do oferty,co powinno nastąpić niebawem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_mrgreen.gif" alt=":mrgreen:" />

• 0
    Posted

Kiedy Fibaro planuje połączyć linię beta z linią produkcyjną? tzn. kiedy nowe funkcjonalności takie jak VOIP i nowe sceny zostaną wydane oficjalnie?