Jump to content
Guides for the Forum Read more... ×
Poradniki na Forum Read more... ×
  • 0
morpheus75

everspring SP816-1 Compatibility?

Question

hi all

i have the new everspring SP816-1 outdoor motion sensor.

i can include with no problem but it doesnt register as the sensor being breached in the interface therefore cannot use as part of scenes.

i can however setup a group 2 association to a light and it works as it should.

group 1 association has been correctly setup to HC2 as it should be.

any thoughts??

thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello, I have observe the same issue. I heard from the fibaro support service that it is an issue in the template and will be solved soon (answer 2 months ago.......).

But thanks for your remark of the associations ... Now I can at least something with the sensor :-).

 

Kind regards,

 

Clemens

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi, i expire exact the same, did you have received some feedback from Fibaro that there is an correct template available now? 

 

kind regards, Erik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • ive not heard anything as yet...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
    Posted (edited)

    I have the same problem and wasted some days with tests before i found this discussion here :(

    Edited by ChristianM

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Any news on fully supporting the Everspring SP816?? @M.Baranowski Again, it does include in HC2 but from thereon nothing happens.

     

    thanks!

    emiel

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Hi

    I have the same problem. I just purchased a HC2 and Everspring 816 sensor, spent ages trying to get the thing to trigger some lights in a scene without success (it never becomes 'breached').

     

    Now having seen this it appears I am not the only one...

     

    Presumably there is no fix/workaround?

     

    Thanks

    Rob

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • hi

    the only workaround i have found so far is to associate the sensor with a relay device. and then set the time on the sensor to however long you want the light to stay on for.

    when sensor breached the light turns on and after elapsed time the light will turn off.

    hope this helps

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Hi

    Thanks for the reply. How have you associated a relay device with the sensor? And then set a time?

    Mine never becomes 'breached' (the status in HC2 is always 'never breached') so I don't see how it can trigger anything!

     

    On the assumption this device wont work properly then any other suggestions for an external wireless movement sensor to trigger lights coming on appreciated!

     

    Cheers

    Rob

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • 3 hours ago, RobG73 said:

    Hi

    Thanks for the reply. How have you associated a relay device with the sensor? And then set a time?

    Mine never becomes 'breached' (the status in HC2 is always 'never breached') so I don't see how it can trigger anything!

     

    On the assumption this device wont work properly then any other suggestions for an external wireless movement sensor to trigger lights coming on appreciated!

     

    Cheers

    Rob

     

    unfortunately no time control so it will work all the time as its an association and not a scene...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×