Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


Question

what is Devices polling time interval and how can i calculate it the best value?

Please login or register to see this attachment.

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Polling time - after how many seconds HC2 will poll the devices that have polling enabled.  By polling it means that HC2 will check every device and retrieve from them information like energy usage, temperatures etc.

Based on the number of devices in the network HC2 will suggest to set new polling interval.

 

I personally disabled polling on all mains connected devices to lower the Zwave network traffic.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • Thanks for your support, and I want to know How can disable polling?

    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    In each device advanced settings there is a thing called polling, with a dropdown box.

    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    in v4070  am experiencing major delays in commands being sent. generally the system works ok, but my automated lighting sometimes takes up to 30 seconds for a light to turn on, sometimes lights don't turn off and yesterday I had to wait about half a minute for my tv (fibaro relay) to turn on after pressing a wall switch.

     

    Contacted support, but no response yet. Assume it's something to do with zwave traffic clogging the system up, but can't prove anything.

    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Create New...