Jump to content

Question

Hello,

 

Did someone know if its possible to get outside temperature in garden (Tuin) room?   I have installed YR weather.

 

Can i do it with a scene or is it not possible?

 

Thanks.

 

 

HC3 outside temperature.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Answers 47
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Popular Posts

@Fireman please remove old device OpenWeather_station.fqa                   @irekk ping

It does look like this in my case (notice the types). Sorry for Polish

I noticed that humidity sensor is multilevelSensor. This will be fixed in the FQA in marketplace (once approved).

Posted Images

Recommended Posts

  • 0

as I can see he used one child for dispaying many devices.

["multilevelSensor"] = OpenWeatherSensor,

 

so i do not know how to easy pacth it

Link to post
Share on other sites
  • 0
1 minute ago, irekk said:

t also get rid of controller device.

 

witam!

you do not needs controller device. just make weahet device as parent. it's more easy as fo me

Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah, I did that. I tried to follow other solution that was using controller.

BTW, I have updated QA in marketplace with newest version - it will take a little while until is reviewed.

Link to post
Share on other sites
  • 0
20 hours ago, irekk said:

 

Hi,

I imported OpenWeather101.fqa from the marketplace and then inserted my API key, but it does not seem to work. No global variables are created. If I change the weather provider in the HC3 GUI it is blank (no weather information). I do not get any sensors like in the image a couple of posts above.

 

Error: [2020-09-29] [13:24:41] [ERROR] [QUICKAPP345]: Unknown error occurred: no static 'phrases' in class 'i18n'

 

Firmware: 5.041 beta.

Edited by robw
Link to post
Share on other sites
  • 0
19 hours ago, irekk said:

 

Swedish translation:

 

        se = {
        ['name'] = 'OpenWeather väderstation',
        ['refresh'] = 'Uppdatera',
        ['last-update'] = 'Senaste uppdatering %s',
        ['please-wait'] = 'Vänligen vänta...',
        ['device-updated'] = '%s uppdaterad',
        ["openweather-provider"] = "OpenWeather station",
        ["openweather-temperature"] = "Temperatur",
        ["openweather-pressure"] = "Lufttryck",
        ["openweather-humidity"] = "Fuktighet",
        ["openweather-wind"] = "Vind",
        ["openweather-rain"] = "Regn",
        ["openweather-clouds"] = "Moln",
        ["openweather-sunrise"] = "Soluppgång",
        ["openweather-sunset"] = "Solnedgång",
        ["openweather-uv"] = "UV-Index",
    },
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you @robw
I will add this in next release. Which im currently working on to handle API KEY config.

@robw it works fine on my side with 5.040, i will try the beta, but that beta doesn't look stable. You won't get companion devices or global vars, until you toggle companions with buttons. The error is something that convinced me to install beta. It looks like something has changed around LUA. Will let you know once I get the beta.

Link to post
Share on other sites
  • 0

@robw So i checked that with beta and i got everything running smoothly. RU sure you haven't messed it up when you added swedish phrases? That's what error says.
Anyway, I made few changes to the app: https://github.com/ikubicki/fibaro-openweather you will find there fqa file with version 1.1.0 that includes swedish translations and handles API errors in more verbose way.

@Fireman do you need any help still?

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello irekk,

 

Quick app works fine with new beta 5.041.50 software version. 

 

Thanks.  

 

One more thing Quick app is gone in Fibaro Marketplace. 

 

 

.

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, irekk said:

@robw So i checked that with beta and i got everything running smoothly. RU sure you haven't messed it up when you added swedish phrases? That's what error says.
Anyway, I made few changes to the app: https://github.com/ikubicki/fibaro-openweather you will find there fqa file with version 1.1.0 that includes swedish translations and handles API errors in more verbose way.

@Fireman do you need any help still?

 

Yes, I’m sure, as I tested without Swedish first and it did not work. I’ve removed, installed a couple of times without luck (not adding Swedish). I’ll test the new version tomorrow. Thank’s!

Link to post
Share on other sites
  • 0
10 hours ago, irekk said:

Thank, please let me know.

 

It works now! Thank's. Really nice QA! :)

 

However, it took awhile before it started to work. I pressed the sensor buttons and nothing happens. Although my system is set to Swedish, the QA shows in English (the version before that was a mix of Polish and English).

I don't know if the issue with pressing the buttons and nothing happens - is due to it needs a full sync with Openweather or not. I changed my system language to English, and got back to the QA pressing the sensor buttons, and then it took and it started adding the sensors.

Edited by robw
Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok, issue is that swedish use code sv rather than se. I will add a fallback that if language is not present it will use english.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...