Jump to content
Guides for the Forum Read more... ×
Poradniki na Forum Read more... ×
  • 0
fishMD

Scene not triggered on motion

Question

Hi there!

After latest update (or may be one before) my scene not triggered on motion state.

I have Fibaro motion sensor and Fibaro wall plug.

Only magic scene works. My own - no.

Yes, it has Automatic flag and work when I press Run.

I try to create new scene but the same.

All the scenes and devices assigned to same room.

What the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, fishMD said:

Hi there!

After latest update (or may be one before) my scene not triggered on motion state.

I have Fibaro motion sensor and Fibaro wall plug.

Only magic scene works. My own - no.

Yes, it has Automatic flag and work when I press Run.

I try to create new scene but the same.

All the scenes and devices assigned to same room.

What the problem?

 

What firmware version are you on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • 7 minutes ago, Thomasn said:

     

    What firmware version are you on?

    4.530

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
    1 hour ago, fishMD said:

    4.530

     

    Ok. My advice is to make a backup and then restart the homecenter. Then downgrade to the previously firmware. Then run it for a couple of hours and re-upgrade to the newest firmware. Finally, restore to the backup you made in the first place. It worked for me..... 

    Edited by Thomasn

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • No chance. Any firmware (patch.tar.gz from

    Please login or register to see this link.

    ) erroring "image corrupted". 2 different browsers. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
    1 hour ago, fishMD said:

    No chance. Any firmware (patch.tar.gz from

    Please login or register to see this link.

    ) erroring "image corrupted". 2 different browsers. 

     

    Why do you not use Fibaro's restore from within the browser? I am not sure that your manual handling process works.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • But you says "downgrade to the previously firmware". It's possible only with custom firmware file.  Because here is only three options:

    1. Repair your system automatically to latest software version. 

    2. Repair system from local file.

    3. Recover your system to latest software version. All user data will be erased.

    What option should I select?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×