Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team



jgab

Recommended Posts

After today's update, the ER4 will no longer run. Is there a way to restart the QA?

Every attempt to edit ends with a Fibaro window with "ERROR 500 - Internal server error"

I don't want to start the HC3 every time.

 

[12.08.2021] [04:57:31] [DEBUG] [QUICKAPP96]: fibaro.call(119,"turnOff") => nil
[12.08.2021] [05:00:00] [TRACE] [QUICKAPP96]: New file version:EventRunner4Engine.lua - v0.5fix74
[12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 1 files needs to be updated
[12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 0 files needs to be added
[12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 0 files needs to be deleted
[12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: Updating EventRunner
[12.08.2021] [05:01:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:01:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:02:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:02:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:03:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:03:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:04:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:04:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:05:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:05:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:06:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:06:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:07:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:07:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:08:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:08:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:09:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
[12.08.2021] [05:09:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:
[12.08.2021] [05:10:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
 

Thanks for helping

Link to comment
Share on other sites

  • Topic Author
  • 16 minutes ago, jwi said:

    After today's update, the ER4 will no longer run. Is there a way to restart the QA?

    Every attempt to edit ends with a Fibaro window with "ERROR 500 - Internal server error"

    I don't want to start the HC3 every time.

     

    [12.08.2021] [04:57:31] [DEBUG] [QUICKAPP96]: fibaro.call(119,"turnOff") => nil
    [12.08.2021] [05:00:00] [TRACE] [QUICKAPP96]: New file version:EventRunner4Engine.lua - v0.5fix74
    [12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 1 files needs to be updated
    [12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 0 files needs to be added
    [12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: 0 files needs to be deleted
    [12.08.2021] [05:00:01] [DEBUG] [QUICKAPP96]: Updating EventRunner
    [12.08.2021] [05:01:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: QuickApp crashed
    [12.08.2021] [05:01:00] [ERROR] [QUICKAPP96]: Unknown error occurred:

    Thanks for helping

     

    No, this is the QA trying to restart. I have seen this a few times in the past (also with other QAs) and someone else had the same problem. A restart of the HC3 seems to cure it.

     

    If you don't want to restart the HC3 there are some other options;

    You could try to download the QA from the HC3, delete the one on the HC3, and then upload the saved QA. I don't know if that is possible or will also give error 500. Alternatively install a new copy of ER4 and copy paste the main file content from the old QA to the new QA.

    Link to comment
    Share on other sites

    hallo Jan,

    mmmhhh I missed the fun with updating your baby.

    I engage one QA for update>>> after debug reset select error result>>black screen

    So I permit the updated QA to launch by remote the updates for all other QA's.

    A big compliment, you are much better as Fibaro, all works like a charm no error at all.

    Best regards from a happy hc3 EVENT RUNNER camper,

    Thanks again for all the work you do,

    happy holiday,

    //Sjakie

    Link to comment
    Share on other sites

    Please login or register to see this code.

    Jan, error light switched off should not happend in my opinion.  (uit =off)

    app.phone is not off according check

    Please advice or open my eyes.

    //Sjakie

     

    Link to comment
    Share on other sites

    is this the cause? No state listed in devices In app I see the state I will revert back to previous restore no clue if it will help,

     

    Please login or register to see this attachment.

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 7 hours ago, Sjakie said:

    Please login or register to see this code.

    Jan, error light switched off should not happend in my opinion.  (uit =off)

    app.phone is not off according check

    Please advice or open my eyes.

    //Sjakie

     

     

    I don't know why it shouldn't happen as I can't see the state of the devices you tests. However, the rule 

    trueFor(00:05:31, appPhone.gastBoven:isOff & kamerBoven.Spottafel1:isOn | kamerBoven.Spottafel2:isOn | kamerBoven.Spotbed1:isOn | kamerBoven.Spotbed2:isOn | kamerBoven.Spotbed3:isOn) =>...

     

    will be interpreted as 

    trueFor(00:05:31, (appPhone.gastBoven:isOff & kamerBoven.Spottafel1:isOn) | kamerBoven.Spottafel2:isOn | kamerBoven.Spotbed1:isOn | kamerBoven.Spotbed2:isOn | kamerBoven.Spotbed3:isOn) =>...

     

    So '&' (AND) has higher priority than '|' (OR) which is how it works in most programming languages incl. Lua. 

    Is that the problem?

    7 hours ago, Sjakie said:

    is this the cause? No state listed in devices In app I see the state I will revert back to previous restore no clue if it will help,

     

    Please login or register to see this attachment.

    I don't know. ER don't know about the app - will only use info in the HC3.

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan,

    the state of the device appPhone.gastBoven - off  false

    So this rule should not execute if state as above is false, my error?

    Please login or register to see this code.

    The state of the device is:

    Please login or register to see this code.

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 17 minutes ago, Sjakie said:

    Jan,

    the state of the device appPhone.gastBoven - off  false

    So this rule should not execute if state as above is false, my error?

    Please login or register to see this code.

    The state of the device is:

    Please login or register to see this code.

    Yes, with the parenthesis like that it should work. But your rule from the log  looked like

    Please login or register to see this code.

    ...without the parenthesis.

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan yes I added the parenthesis.

    Wierd it came yesterday but thats because its earlier dark I gues.

    Thanks,

    //Sjakie

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan,

    Doorbell how to set volume?

    Please login or register to see this code.

    does not work.

    //Sjakie

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 56 minutes ago, Sjakie said:

    Jan,

    Doorbell how to set volume?

    Please login or register to see this code.

    does not work.

    //Sjakie

    How do you set it with a fibaro.call ?

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan, in block scene I only can select state == on/off

    If I open device

    Please login or register to see this attachment.

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 6 minutes ago, Sjakie said:

    Jan, in block scene I only can select state == on/off

    If I open device

    Please login or register to see this attachment.

    Can you post the device structure? Use the swagger interface.

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 38 minutes ago, jgab said:

    Can you post the device structure? Use the swagger interface.

    fix76 implements 'setVolume' command. Unsure if your device supports it.

    You can try 

    Please login or register to see this code.

    and see if it works...

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan,

    if I use volume the bell is silent with value it sound but not adjustable.

    Should this gives values of HUE as in HC2? I get nothing

    Please login or register to see this code.

     //Sjakie

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 59 minutes ago, Sjakie said:

    Jan,

    if I use volume the bell is silent with value it sound but not adjustable.

    Should this gives values of HUE as in HC2? I get nothing

    Please login or register to see this code.

     //Sjakie

    Experiment with fibaro.call and see what works - then I can add to ER.

    Ex.

    does fibaro.call(ID,"setVolume",50) work?

    does fibaro.call(ID,"setValue",50) work?  (value shouldn't work as it seems to be a boolean value)

    does fibaro.call(ID,"setTone",2) work?

    etc.

     

    You can also try updateProperty

    api.put("/devices/"..ID,{properties={volume=50}})

    api.put("/devices/"..ID,{properties={tone=2}})

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan, you are the best!

    Please login or register to see this code.

    will work 0-100

     

    What about reading HUE settings?

    Thanks for your service!!

    //Sjakie

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 10 hours ago, Sjakie said:

    Jan, you are the best!

    Please login or register to see this code.

    will work 0-100

    But the 291:volume=100 should work in the latest ER.

     

    10 hours ago, Sjakie said:

     

    What about reading HUE settings?

    The lights store their Hue values in a quickAppVariable 'state'.

    This can be retrieved like below and ex. used to set default startup values for Hue lights...

    Please login or register to see this code.

     

    You could make an ER function

    Please login or register to see this code.

    and use it like

    Please login or register to see this code.

    To see the whole state do

    Please login or register to see this code.

     

    You can not trigger rules on state change, only on the properties being part of the Hue QA device definition. (like value etc)

    Link to comment
    Share on other sites

    Jan, I miss your magic fingers.

    Please login or register to see this code.

    Jan typo:

    Please login or register to see this code.

    Hue I need to study more to let it work

    Thanks!!!!

    //Sjakie

    Link to comment
    Share on other sites

  • Topic Author
  • 18 minutes ago, Sjakie said:

    Jan, I miss your magic fingers.

    Please login or register to see this code.

     

    My typo, I mixed up mute and volume.

    Pushed fix78 that should correct it.

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Create New...